ODLUKA O PRVAKU / Manchester nikad nije vidio ovakav derbi

Image
Foto: AP

Iznenađujući poraz kod Wigana, pa doslovno prokockani bodovi protiv Evertona vratili su neizvjesnost u Premiership. Neki su čak ovu utakmicu proglasili najvećom ikad odigranom u engleskom prvenstvu.

30.4.2012.
10:15
AP
VOYO logo

Tko bi prije samo nekoliko tjedana mogao pomisliti kako će večerašnji mančesterski derbi na stadionu Etihadu najvjerojatnije dati engleskog prvaka. United je tada imao velikih osam bodova prednosti, dok je atmosfera u Mancinijevoj momčad nakon neokliko kikseva bila katastrofalna.

Međutim, prvo iznenađujući poraz kod Wigana, pa doslovno prokockani bodovi protiv Evertona vratili su neizvjesnost u Premiership. Neki su čak ovu utakmicu proglasili najvećom ikad odigranom u engleskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najveći derbi u povijesti. Ljudi često govore kako male utakmice odlučuju o prvaku, no ove sezone to neće biti slučaj. Ovdje pobjednik uzima sve", rekao je Sir Alex Ferguson u najavi susreta.

"Naravno, meni je ovo obična utakmica koja donosi tri boda, ali znam da navijačima oba kluba ovaj je dvoboj više od nogometa", kaže menadžer Crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije momčadi na vrhu dijele tri boda s tim što City ima za šest golova bolju gol razliku, što bi u konačnici moglo presuditi (naravno, plus razlika od večerašnje pobjede na koju Građani moraju računati žele li naslov).

Bez obzira što sam odlučuje o svojoj sudbini Roberto Mancini i dalje pili po svom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"United će vjerojatno obraniti titulu. Sve je i dalje u njihovim rukama", izjavio je talijanski strateg koji može računati na gotovo cijeli svoj kadar.

S druge strane, Ferguson u derbiju ne može računati na Fletchera, Lindegaarda, Andersona Owena, Pogbu i Vidića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastavi:

Man. City: Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; Silva, Barry, Y Toure, Nasri; Aguero, Tevez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Man. United: De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Nani; Rooney, Welbeck

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo