TKO TU KOGA? / Mamić policiji: Ma nemam ja dosjee, to su bilješke!

Image
Foto: Pixsell

Zdravko Mamić ispitan je u policiji jer se u TV emisiji pojavio sa dosjeima dvojice Bad Blue Boysa. Sada, pak, tvrdi da su to samo bilješke koje je dobio iz raznih, neformalnih izvora.

20.12.2011.
8:54
Pixsell
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, ispitan je u policiji zbog posjedovanja službenih dosjea navijača koje je čitao u emisiji na javnoj televiziji.

Općinsko tužiteljstvo odmah je u nedjelju uputilo zahtjev policiji za kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je povrijeđena službena tajna otkrivanjem navodnih podataka iz kaznene evidencije pojedinaca, poručili su iz Državnog odvjetništva.

MUP je potvrdio da su zbog toga pozvali Mamića na obavijesni razgovor. Kažu da se treba utvrditi autentičnost dosjea o kojima je Mamić govorio, odnosno čitao iz papira koje je imao kod sebe zbog čega su neki navijači prijavljivani, ali i odakle mu ti podaci. Ukoliko ti dosjei budu doista valjani, policija mora utvrditi i tko mu ih je iz policijskih krugova dao te na taj način odao službenu tajnu.  To pak znači da Mamić zbog toga ne može odgovarati jer nije službena osoba.

"Zdravko Mamić ne raspolaže nikakvim službenim izvodom iz kaznene evidencije. Radi se o papiru na kojemu je napisao svoje zabilješke o pojedinim BBB-ima. Te su mu bilješke poslužile kada ih je policiji prijavljivao za djelo nasilničkog ponašanja", rekla je za Večernji list njegova odvjetnica Jadranka Sloković.

Razgovor s policajcima navodno je trajao vrlo kratko, a pozvan je ne bi li pomogao u razotkrivanju djela odavanja službene tajne.

Prema riječima odvjetnice, te bilješke o BBB-ovcima koje je Mamić iznio, nastale su na temelju informacija koje su mu pristigle iz različitih izvora, ali neformalni. Prema bilješkama se može zaključiti da su posrijedi osobe koje su prekršajno kažnjavane. Stoga, te bilješke mogu i ne moraju biti točne, poručuje Sloković.

Dodala je kako je Mamić situaciju u kojoj se nalazi procijenio opasnom po sebe, te da je zato i išao na policiju i podnio kaznenu prijavu.

Novinari su i gradske čelnike upitali za mišljenje oko Mamićevih ispada i trenutne situacije u Dinamu, no nitko nije želio ništa komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo