NOVI TRENER DINAMA / 'Mamić mi smije ući u svlačionici, pa puštao sam i Gadafija'

Već prilikom predstavljanja Ante Čačić je izjavio da će vrata svlačionice Zdravku Mamiću uvijek biti otvorena. 'Ne vidim tu ništa loše, učinit ću sve da mi dođe svaku utakmicu, bit će mi drago', rekao je novi trener Dinama.

23.12.2011.
13:06
VOYO logo

Dosadašnji trener Lokomotive Ante Čačić (58) bit će u idućih godinu i pol dana novi šef stručnog stožera zagrebačkog Dinama, objavili su u petak na konferenciji za novinare predsjednik kluba Mirko Barišić i sportski direktor Zoran Mamić.

"Uvjeren sam da je ovaj izbor jako dobar, što god tko mislio i vjerujem da će Ante Čačić postići ono što tražimo - osvajanje prvog mjesta u prvenstvu i Kup te osiguravanje mjesta u Europi i dogodine. Bez obzira što netko mislio, ove godine smo postigli najveći uspjeh u stogodišnjoj povijesti kluba", izjavio je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je i zadovoljstvo da mogu predstaviti Čačića kao novog trenera. On je veliki trener i sa svim klubovima u Hrvatskoj je postizao dobre rezultate. Nikad nije bio prvak jer do sada nije imao prigodu voditi Dinamo ili Hajduk", izjavio je Zoran Mamić, napomenuvši da pripreme kreću 10. siječnja.

Ante Čačić će na klupi aktualnog hrvatskog prvaka naslijediti Krunu Jurčića, kojeg je Zdravko Mamić smijenio 7. prosinca nakon poraza u Maksimiru od Lyona sa 1:7, i bit će čak 14. trener Dinama od 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom razdoblju Modre su vodili Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić u dva navrata, te Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Velimir Zajec i Vahid Halilhodžić.

"Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera i kruna moje karijere. Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti. Ponosan sam i sretan što je moj dolazak na čelo struke Dinama isključivo zasluga mog minulog rada na koji sam ponosan. Moram vam reći da volim nogomet i volim Dinamo", izjavio je na predstavljanju Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim ništa loše u tome da Zdravko uđe u svlačionicu. Učinit ću sve da mi dođe svaku utakmicu, bit će mi drago. Uostalom, zar vama glavni urednik ne dolazi na radno mjesto?", dodao je Čačić i podsjetio da mu je u Libiji također u kamp reprezentacije dolazio Gadafijev sin koji je bio predsjednik Saveza.

Čačiću je već napravljen i plan priprema koje Modri neće, kao proteklih godina, obaviti u Turskoj, već u Portugalu gdje će sudjelovati i na jakom međunarodnom turniru. Pripreme Dinama trebale bi početi krajem siječnja ili početkom veljače 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri se iz Portugala vraćaju 9. veljače, a prvenstvo se nastavlja 18. veljače utakmicom 18. kola u Maksimiru protiv Slaven Belupa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo