Bomba s Apenina / Talijani "otimaju" hrvatskog vaterpolista: Luka Bukić mogao bi dobiti talijansko državljanstvo i zaigrati za Italiju

Image

24-godišnji hrvatski vaterpolist uskoro bi mogao imati talijansku putovnicu

10.1.2019.
21:27
VOYO logo

U popodnevnim satima s Apenina je stigla prava vaterpolska bomba. Luka Bukić, bivši hrvatski reprezentativac na svoje inzistiranjemogao bi dobiti talijansko državljanstvo te time steći pravo igranja za talijansku reprezentaciju!

Vijest je emitirala Gazzetta ne navodeći više detalja oko "dubine" samog postupka. Bukić je od ove sezone član Pro Recca u kojem se, naravno, tretira kao stranac, ali najbogatiji klub na svijetu, koji očito ozbiljno računa na njega u budućnosti, želi da se tretira kao Talijan, što bi onda otvorilo mjesto za druge strance u domaćem prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi dobio sportsko državljanstvo naših susjeda, bivši igrač Mladosti mora provesti barem jednu godinu u ligi za čiju bi državu potencijalno nastupao, u ovom slučaju Seriji A1, te biti dvije godine bez nastupa za reprezentaciju čiji je bio član. Za Hrvatsku je posljednji put službenu utakmicu igrao 14. ožujka 2017. godine protiv Francuske.

Đenovljani su već činili slične slučajeve, posljednji je sa Španjolcem Guillermom Molinom, prije njega talijansku je putovnicu dobio Francuz Michael Bodegas, zatim Argentinac koji je igrao za Španjolsku Gonzalom Echenique, a Pietro Figlioli (rođen u Brazilu), ranije je branio australske boje. Svi su ljetos u Barceloni predstavljali Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Hrvata, pod talijanskom kapicom nastupala su splitska braća Fiorentini, Deni i Goran, Riječanin Danijel Premuš te Rovinjanin Goran Volarević. Talijani se definitivno ne ustručavaju u tom pogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo