NAJBOLJI ZADNJIH GODINA / Low: Španjolska će biti svjetski prvak

Image
Foto: PIXSELL

"Ostvarili smo najveći rezultat u povijesti naše reprezentacije, no ispred nas je još jedan veliki korak", poručio je David Villa.

8.7.2010.
6:50
PIXSELL
VOYO logo

"Sretan sam i ponosan na moje igrače. Ne želim govoriti o imenima, svi su jednako zaslužni za ovaj trijumf i veliki rezultat koji smo ostvarili. Ispred nas je ostala još jedna utakmica i želimo prvenstvo zaključiti pobjedom. Upoznati smo s nizozemskom snagom i očekuje neizvjesnu utakmicu", rekao je španjolski izbornik Vincente del Bosque nakon što su njegovi izabranici ostvarili najveći uspjeh španjolskog nogometa.

Iako ovaj put nije zatresao suparničku mrežu te je ostao na pet pogodaka, David Villa nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam jer je ovo bila naša najbolja utakmica na prvenstvu. Bili smo najvažniji kada je to trebalo. Njemačka praktički nije imala niti jednu priliku tijekom utakmice. Ostvarili smo najveći rezultat u povijesti naše reprezentacije, no ispred nas je još jedan veliki korak."

Njemački izbornik Joachim Low čestitajući Španjolcima otišao je korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem kako će postati svjetski prvaci. Najbolji su na svijetu posljednje dvije-tri godine. Odlično su držali loptu što nam je stvaralo velike probleme. Zbog toga smo se trošili i nismo imali dovoljno svježine".

I dok se s pobjedničke strane iščitavala sreća i zadovoljstvo, u njemčkom taboru vladalo je crnilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaranje je ogromno. Teško je izgubiti u polufinalu i trenutačno nemam nikakvu volju igrati za treće mjesto. U prvom poluvremenu nismo igrali dovoljno hrabro i to je bilo ključno", rekao je kapetan "Elfa" Philipp Lahm."

"Teško je sada nešto pametno kazati. Poraz u polufinalu je šok za sve. Imam osjećaj da smo večeras pali jer nismo bili dovoljno hrabri. Međutim, moramo biti ponosni na sve što smo postigli na prvenstvu, a još uvijek nije gotovo, izjavio je njemački vratar Manuel Neuer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 11. srpnja Španjolska i Nizozemska odlučit će o svjetskom prvaku, a dan ranije Njemačka i Urugvaj odigrat će utakmicu za treće mjesto. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo