POTPISAO NA ČETIRI GODINE / Lovren seli na Otok za 10 milijuna eura!

Image
Foto: PIXSELL

Engleski prvoligaš je za usluge hrvatskog braniča platio 10 milijuna eura njegovom bivšem klubu Lyonu.

15.6.2013.
10:27
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren (23) potpisao je četverogodišnji ugovor sa Southamptonom, objavio je na svom internetskom portalu engleski nogometni prvoligaš.

Lovren je stigao iz francuskog Lyona, a vrijednost transfera je deset milijuna eura. Lovren je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu, a u siječnu 2010. otišao je u Lyon za 9,5 milijuna eura. Budući da se je znalo da će ovog ljeta napustiti francusku momčad za njega su bili zainteresirani mnogi europski klubovi, među kojima i AS Roma te Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno sam razgovarao sa predsjednikom kluba Nicolom Corteseom i trenerom Mauriciom Pochettinom i uvjerili su me da imaju u planu veliki projekt. O klubu sam čuo samo dobre stvari, poznam njegovu povijest i mogu reći da je Southampton veliki klub i da sam sretan što sam postao dio njega. Nakon tri i pol godine igranja u Francuskoj bio mi je san otići u Premier ligu i taj san mi se ispunio. Mlada smo momčad i nadam se da ću ovdje ostati dugo. Želim da ostvarimo velike rezultate, a isto želi i klupska uprava", kazao je u petak navečer Lovren nakon potpisivanja ugovora za "svece".

U engleskom prvenstvu "sveci" su najbolji rezultat ostvarili 1984. godine kada su bili drugi,a vrijedi izdvojiti i osvajanje FA kupa 1976.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore radoblje nastupilo je 2005., kada su nakon 27 godina ispali u Drugu ligu, a 2009. još niže, u Treću ligu. Ipak, 2012. se vraćaju u Premier ligu i u nedavno okončanoj sezoni završili su na 14. mjestu.

Trener kluba je Argentinac Mauricio Pochettino (41), koji je u "svece" stigao 18. siječnja ove godine. Prije toga je vodio španjolski Espanyol (2009–2012). Pochettino iza sebe ima i veliku igračku karijeru, bio je stoper Newell's Old Boysa, Espanyola, Paris Saint-Germaina i Bordeauxa, a za reprezentaciju Argentine odigrao je 20 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo