Ruski sponzori /

Logična odluka: Američka F1 momčad koja se utrkuje s ruskim bojama na bolidu mijenja liveriju

Image
Foto: Profimedia

Američka F1 momčad postala je glavna sponzorska uzdanica Rusije u Formuli 1, a najviše to simbolizira livreja momčadi koja je tradicionalnih ruskih boja.

24.2.2022.
20:29
Profimedia
VOYO logo

Haas je jedina ekipa na gridu F1 koja se utrkuje pod američkom zastavom. Vlasnik momčadi je Gene Haas, uspješni američki biznismen s dugogodišnjim iskustvom u motosportu.

Haasova livreja bila je tradicionalno većinski bijele ili sive boje, s elementima crvene, crne i tamnije sive. Međutim, momčad je uslijed financijskih problema zaposlila ruskog vozača Nikitu Mazepina, koji se pridružio Haasu 2021. i bit će tamo još, najmanje, u nadolazećoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Odbija se utrkivati /

Četverostruki F1 prvak prvi odlučio: 'Neću ići, pogrešno je utrkivati se u Rusiji'

Image
Odbija se utrkivati /

Četverostruki F1 prvak prvi odlučio: 'Neću ići, pogrešno je utrkivati se u Rusiji'

Njegov otac, Dmitri Mazepin, većinski je vlasnik dionica kemijske grupe Ulachem, a također ima bogate poslovne veze. Tako je američka F1 momčad postala glavna sponzorska uzdanica Rusije u Formuli 1, a najviše to simbolizira livreja momčadi koja je tradicionalnih ruskih boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Farbaju bolid u samo bijelo

Rusija je u četvrtak ujutro započela veliku vojnu operaciju na teritoriju Ukrajine i time započela rat nakon nekoliko mjeseci rastećih tenzija. Dok svijet reagira na eskalaciju rata, Formula 1 razmatra opcije za dalje, uključujući i VN Rusije 25. rujna.

U međuvremenu, Haas je objavio izjavu u kojoj govore kako će na posljednjem danu predsezonskog testiranja u Barceloni momčad izaći na stazu u praznoj, bijeloj liveriji, bez ruskih boja i sponzora Uralkali.

"Haas će predstaviti VF-22 u običnoj bijeloj liveriji, minus Uralkali dizajna za treći i posljednji dan predsezonskoga testiranja u Barceloni," rekli su iz momčadi i dodali da Mazepin vozi po planiranome: "Nikita Mazepin voziti će po planu ujutro s Mickom Schumacherom popodne."

Veliko je sada pitanje što će biti s glavnim sponzorom Haasa, Uralkalijem. Haas bi se mogao naći u ogromnim financijskim problemima ako njihov glavni sponzor mora napustiti sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo