JEDINI STRANAC NA TURNIRU / Ljubičić u polufinalu turnira u Lyonu

Image

Iako je propustio po četiri "breaka" u oba seta, naš tenisač je na koncu slavio 7-6(6) i 6-2 nad Francuzom Florentom Serrom.

30.10.2009.
13:28
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Lyonu. Ljubičić je do svog prvog polufinala ove godine stigao zahvaljujući 7-6 (6), 6-2 pobjedi protiv Francuza Florenta Serre u četvrtfinalu nakon sat i 22 minute igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Ljubičića i Serre i četvrta pobjeda našeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je u prvom setu propustio sve četiri prilike za oduzimanje servisa francuskom igraču, te je za osvajanje prve dionice meča morao igrati "tie-break". Kod rezultata 6-6 u odlučujućoj igri Serra je jedan lagani forhend poslao u aut i ponudio Ljubičiću priliku da svojim servisom odluči prvi set. Naš je tenisač tu priliku iskoristio postigavši 10. as.

U drugom setu Ljubičić je ponovno propustio prve četiri prilike za "break", no petu je napokon iskoristio za vodstvo 4-2. Kod vodstva 5-2 Ljubičić je još jednom oduzeo servis Serri i plasirao se u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Ljubičić je jedini stranac u četvrtfinalu Lyona, uz njega u turniru je ostalo još šest Francuza. U polufinalu će Ljubičić igrati protiv pobjednika susreta između prvog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge i Arnauda Clementa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo