ZIMSKA RASPRODAJA / Liverpoolu prijeti bankrot?

Image

Zbog aktualne financijske krize, suvlasnici Liverpoola hitno trebaju gotovinu do koje, čini se, mogu doći jedino rasprodajom igrača

12.11.2008.
13:10
VOYO logo

Jedan od najtrofejnijih engleskih klubova Liverpool zašao je u financijske dubioze iz kojih bi se mogao izvući jedino prodajom najskupljih igrača, pišu u srijedu otočki mediji pozivajući se na financijske stručnjake.

Suvlasnici Liverpoola, Amerikanci George Gillet i Tom Hicks,moraju naime do siječnja vratiti dvjema bankama 350 milijuna funti kredita. Stručnjaci upozoravaju kako su pred suvlasnicima Liverpoola dvije opcije - ili produženje vraćanja kredita za šest mjeseci ili prodaja kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prva opcija je malo vjerojatna jer te dvije banke ionako trpe posljedice sveopće financijske krize, te je od njih teško očekivati da iziđu u susret tajkunima i odobre novi rok za vraćanje dugova.

Druga opcija je prodaja kluba. No, ni to neće ići glatko jer, kako kažu financijski stručnjaci, zbog aktualne krize u ovom je trenutku jako teško naći nekoga tko je spreman ulagati u nogometni klub. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga britanski mediji špekuliraju kako će Liverpool biti prisiljen prodati neke od svojih najsjajnijih zvijezda, kao što su Fernando Torres i Steven Gerrard, kako bi se domogli nužno potrebne gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo