DERBI ENGLESKOG PREMIERSHIPA / Liverpool potopio Man.United

U velikom derbiju engleskog Premiershipa Liverpool je na gostovanju potopio Manchester United rezultatom 4:1.

14.3.2009.
17:13
VOYO logo

Dugo se čekao kraj briljantne serije Manchester Uniteda, čak tamo od 8. studenog prošle godine kada im je posljednji prvenstveni poraz nanio  Arsenal (2-1). Prije ove utakmice trećeplasirani Liverpool je bio još uvjerljiviji, premda je susret jako dobro započeo za domaćine.

Igrala se 23. minuta susreta kada je Tevez poslao okomitu loptu prema Liverpoolovom golu gdje ju je primio Park i sjurio se prema Pepeu Reini kojem nije preostalo ništa nego ga prekršajem zaustaviti. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euforija na Old Traffordu još se nije niti stišala, a rezultat je bio poravnat. Izravni krivac za to bio je srpski nogometaš Nemanja Vidić koji nije dobro reagirao na jednu loptu upućenu u Manchesterov dio terena, te je dopustio Fernandu Torresu da ga prestigne u trku nakon čega španjolskom napadaču Liverpoola nije bilo teško prizemnom loptom matirati Edwina van der Sara.

Dvije minute prije odlaska na odmor obrana Manchester Uniteda ponovno je izigrana. Gerrard se sjurio u kazneni prostor gdje ga na samom vrhu nepropisno zaustavlja Patrice Evra. Opravdano dosuđeni jedanaesterac precizno je izveo sam Gerrard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprepoznatljivo loš bio je Vidić. U 75. minuti dobio je crveni karton zbog prekršaja nad Gerrardom na vrhu svog 16-erca. Precizan izvođač za povećanje vodstva na 3:1 i svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone bio je Fabio Aurelio.

Smiraj utakmice donio je konačni i potpuni kolaps vodeće momčadi Premiershipa. Dugu loptu vratara Reine prihvatio je Andrea Dossena i s nekih 18 metara lobao istrčalog nizozemskog vratara Uniteda za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici Premierlige i dalje je vodeći Manchester United koji s utakmicom manje od glavnih konkurenata za naslov ima 65 bodova. Drugo mjesto sada drži Liverpool s 61.

Skraćene snimke utakmica 29. kola Premiershipa možete pogledati na posebnoj stranici našeg portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo