KRAJ NEPOBJEdIVOG NIZA / Litavci uništili hrvatske snove o zlatu!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tako su okončali nepobjedivi niz hrvatske reprezentacije od devet pobjeda zaredom i zaustavili pohod na zlato.

20.9.2013.
19:23
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Litve prvi su finalisti Eurobasketa u Sloveniji nakon što su u polufinalu svladali Hrvatsku sa 77:62.

Tako su okončali nepobjedivi niz hrvatske reprezentacije od osam pobjeda zaredom i zaustavili pohod na zlato.

Hrvatska je obrambeno vrlo loše ušla u utakmicu, na početku utakmice Litva je ostvarila prednost pogodivši tri trice (dvije Mačiulis, a jednu Kalnietis), a zatim je fenomenalnu dionicu imao Linas Kleiza koji je do kraja prve četvrtine ubacio 12 poena (šut za dva 4-5, slobodna bacanja 4-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kleiza je u istom ritmu nastavio i u drugoj četvrtini, te s još pet koševa povećao prednost svoje momčadi na 29-20. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre Hrvatske na utakmici, u manje od pet minuta serijom 11-2 naši su igrači stigli do izjednačenja na 31-31.

Na poluvremenu bilo je samo tri razlike za Litvu (40-37), a pobjednika je presudio ulazak u treću četvrtinu. Litva je drugo poluvrijeme otvorila serijom 18-3 za vodstvo 58-40 kojom je "prelomila" dvoboj. Ključan je u toj seriji bio Mačiulis koji je u toj seriji pogodio još dvije trice uz koš i dodatno slobodno bacanje. Hrvatska je u trećoj četvrtini imala katastrofalan šut iz igre, naši su igrači pogodili samo jedan od 15 pokušaja i to je odlučilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj četvrtini Hrvatska se pokušala tricama vratiti u utakmicu, ali u petak šut nije služio niti jednog našeg igrača, na kraju su pogodili tek tri od 20 pokušaja za tricu, pa je Litva u 33. minuti imala i 20 razlike (69-49).

Hrvatska će tako u nedjelju od 17.30 sati igrati za brončanu medalju protiv Španjolske, dok će Litva igrati u finalu također u nedjelju, ali od 21 sat protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo