TEŠKA VREMENA / Legenda 'Redsa' prisiljena prodavati medalje i trofeje

Image
Foto: liverpoolecho.co.uk

Legendarni nogometaš Liverpoola Tommy Smith prodat će sve medalje koje je osvojio u dresu "Redsa" kako bi osigurao starost.

10.2.2012.
21:28
liverpoolecho.co.uk
VOYO logo

Jedan od najpoznatiji igrača u povijesti engleskog premierligaša Liverpoola Tommy Smith (66) odlučio je prodati sve medalje koje je osvojio u dresu "Redsa" kako bi sebi osigurao starost.

Smith je nosio dres Liverpoola od 1963. do 1978. godine sakupivši 638 nastupa i 48 golova. S Liverpoolom je osvojio ukupno devet trofeja - četiri naslova engleskog prvaka, dva FA Kupa, Kup prvaka, te dva Kupa Uefa. Njegova kolekcija medalja i trofeja procijenjena je na 150.000 eura, a bit će ponuđena na aukciju u Chesteru 22. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam divnu karijeru. Od svega su mi najvažnije moje uspomene, one su mi važnije od svih medalja i trofeja," kazao je Smith koji je bio poznat po nadimku "Anfield Iron" kako je glasila i njegova autobiografija koju je izdao 2008. godine.

Premda nije financijski ugrožen Smith se želi osigurati za dane starosti. "Ne grize me savjest zbog prodaje kolekcije medalja. Nisam ih vidio već više dvije godine, a novac će mi koristiti više od medalja," kazao je bivši kapetan Liverpoola koji će dio novaca odvojiti i za svoju djecu. "Meni ne treba puno, želim svojoj djeci ostaviti i nešto novca," poručio je Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo