LEGENDA 'KAUBOJA' PROGOVORILA O NOVOM IZBORNIKU, EVO ŠTO OD NJEGA MOŽEMO OČEKIVATI: / 'Dobro će razmisliti o tome...'

Image

Imenovanje Hrvoja Horvata na poziciju izbornika hrvatske rukometne reprezentacije za Net.hr prokomentirao je bivši reprezentativac, legendarni Nikša Kaleb

28.1.2021.
17:54
VOYO logo

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na telefonskoj je sjednici u četvrtak prihvatio ostavku izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara te za njegovog nasljednika imenovao dosadašnjeg Červarova pomoćnika Hrvoja Horvata.

Image
NAKON ŠTO JE POSTAO NOVI IZBORNIK, HORVAT ZAHVALIO ČERVARU: /

'Tri godine sam bio pomoćnik, spreman sam za ovo, Imam ideju i viziju'

Image
NAKON ŠTO JE POSTAO NOVI IZBORNIK, HORVAT ZAHVALIO ČERVARU: /

'Tri godine sam bio pomoćnik, spreman sam za ovo, Imam ideju i viziju'

Horvatu će prvi izbornički zadatak biti prolazak kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju početkom ožujka, na kojemu će Hrvatska u skupini u Montpellieru igrati s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom, a plasman na OI izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvoje Horvat

Logičan potez

Imanovanje Horvata na izborničku funkciju za Net.hr prokomentirao je legendarni hrvatski rukometaš Nikša Kaleb.

Image
Foto: RTL, Screenshot
Image
Foto: RTL, Screenshot

Nikša Kaleb

"Potez Saveza je logičan kad se uzmu u obzir sve prednosti i mane tog izbora. Već je dovoljno dugo sa ekipom, što je bitno u ovom kratkom vremenu do kvalifikacijskog turnira za OI, zna kako koji igrač 'diše' i kako pristupiti svakom posebno, a kako cijeloj ekipi", prokomentitao je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi kandidati

Bivši izbornik Červar, koji je ujedno i Koordinator za muški rukomet, Upravnom je odboru predložio tri kandidata za novog izbornika, uz Horvata kandidati su bili Slavko Goluža i Ivano Balić. Utvrđeno je da Ivano Balić, nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije, a od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, donio odluku o imenovanju Hrvoja Horvata.

"Upitno je koliko bi Ivano imao želje angažirati se u ovakvoj situaciji nakon prethodnog iskustva u reprezentaciji, zajedno s Petrom Metličićem i Željkom Babićem. Nije mi poznato niti jesu li se uopće obavljali razgovori sa spomenutim kandidatima, pa da mogu dati neko preciznije mišljenje", smatra Kaleb, koji je zatim podijelio svoje mišljenje o tome zašto se Savez odlučio za Horvata, a ne Golužu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je Horvat imao tu prednost kontinuiteta rada u zadnje vrijeme i da je to presudilo u odluci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatove promjene

Pretpostavlja se da će Horvat unijeti neke novosti u igri "Kauboja", a Kaleb je rekao koje bismo mogli očekivati:

"Promjena će sigurno biti u tome što će dobro razmisliti koliko će se oslanjati na ozlijeđene ili neoporavljene igrače, što nam je sad bila dobra škola. Vjerujem da će donijeti nekoliko standardiziranih oblika u napadačkim akcijama i smanjiti individualnu igru, a u obrani inzistirati na većem broju kontakata sa protivničkim napadačima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na OI

Horvatu će prvi izbornički zadatak biti prolazak kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju početkom ožujka, na kojemu će Hrvatska u skupini u Montpellieru igrati s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom. Plasman na OI izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije na turniru, a Kaleb ne sumnja da će Hrvatska biti jedna od njih.

"Kakav bih bio sportaš i kolega kad ne bih vjerovao u naš plasman na Olimpijske igre? Dakle, vjerujem kako ćemo se plasirati u Tokyo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo