LEGENDA BIH NOGOMETA ODUŠEVLJENA VATRENIMA: / 'Hrvati su ostavili najveći dojam na mene, mogu osvojiti Euro'

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

Za Baždarevića nema dvojbe, Hrvatska je jedan od favorita Eura što su pokazali svojom igrom.

14.6.2016.
15:02
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, MehmedBaždarević, izjavio je za Al Jazeeru kako su na njega najveći dojam u dosadašnjem dijelu prvenstva ostavili Vatreni.

"Više nego zaslužena pobjeda Hrvatske koja je u svim segmentima igre nadigrala neugodnu reprezentaciju Tuske. Naši zapadni susjedi bili su dominantni, kontrolirali su igru cijelo vrijeme i prema mome mišljenju najviše su pokazali u prvom krugu natjecanja, čemu svjedoči i statistika. Toliko su šansi stvorili, pogađali stative. Što se tiče Turske, igrali su koliko im je Hrvatska dopustila, ali ni u kom slučaju je ne treba otpisati. Turci znaju igrati nogomet i bore se do samog kraja“, izjavio je Baždarević, te se osvrnuo na favorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmili ga se Hrvati i Talijani

"Zna se tko su favoriti i među njima treba tražiti prvaka Europe. Do sada su na mene najveći dojam ostavili Talijani i Hrvati, s tim da ja naše zapadne susjede ubrajam u tihe favorite. Tu su i Portugalci koji imaju, također, sjajnu reprezentaciju. Oni za mene nisu iznenađenje, imaju sjajne momčadi koje su u stanju napraviti veliki rezultat, ići do kraja, a zreli su za taj uspjeh", kazao je izbornik BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Francuza i Nijemaca, mislim da su na startu bili nedorečeni, što ne znači, kako se bude odvijalo prvenstvo, da neće igrati sve bolje i bolje, kao i Španjolci, aktualni prvaci, koji su u posljednjim trenucima svladali neugodne Čehe koji su, također, imali svojih prilika u susretu s favoriziranim suparnikom", smatra Baždarević, kojeg se posebno dojmila atmosfera na stadionima.

Odlična atmosfera

"Atmosfera je odlična na stadionu. Evo na utakmici u Lyonu nakon himne Italije 30 tisuća Belgijaca je pljeskalo. Sve je bilo na najvišoj razini, kao i na utakmici u Parizu između Hrvatske i Turske. Pravi spektakl. A što se tiče nemilih događanja, sukoba navijača, tu UEFA treba biti rigorozna, odmah kazne", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u petak igra sa Češkom i ako pobijedi osigurat će drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo