nba okršaji / LeBron s 38 poena odveo Cavse na 3-2, Houston ostao u igri

Image

Cleveland je do pobjede nad Chicagom predvodio LeBron James s 38 poena, 12 skokova i šest asistencija

13.5.2015.
9:13
VOYO logo

LeBron James je unatoč ozlijeđenom gležnju odigrao najbolju utakmicu u seriji protiv Chicaga i bio najzaslužniji za domaću pobjedu 106-101 kojom je Cleveland došao do vodstva 3-2 u polufinalu doigravanja Istočne konferencije.

Nakon što je gotovo upropastio pobjedu Cavaliersa u četvrtoj utakmici u Chicagu pa sa sirenom postigao pobjednički koš, LeBron James je u petom dvoboju bio u briljantnom izdanju, a zahvaljujući njegovom doprinosu na oba kraja terena Cleveland je stigao do vrijedne pobjede. James je za 41 minutu ubacio 38 poena (šut 14-24), ugrabio 12 skokova, podijelio šest asistencija i tri blokade, ukrao tri lopte, a nijednu nije izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da! Nijednu nisam izgubio! To je bila prva stvar koju sam pogledao u statistici. Želio sam dati puni doprinos svojim suigračima i bio sam vrlo učinkovit", s velikim osmjehom na licu izjavio je dobro raspoloženi James, iako je igrao ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom je statusu i Kyrie Irving, ali je i on izdržao 39 i pol minuta u igri. Irving je ubacio 25 koševa i imao pet asistencija, a svoj doprinos pobjedi dali su i Tristan Thompson (12 poena, 10 skokova), Iman Shumpert (13 koševa, 7 skokova) te J. R. Smith (12 koševa). Vrlo važnu ulogu imao je i Matthew Dellavedova koji je u posljednjoj četvrtini isprovocirao isključenje Taja Gibsona te tako dodatno skratio Chicagovu rotaciju pod košem, u kojoj drugu utakmicu zaredom nije bilo Paua Gasola. Jimmy Butler je s 29 koševa i devet skokova bio najbolji igrač Chicaga kojemu je nedostajao značajniji učinak Derricka Rosea (16 poena, šut 7-24, 9 skokova, 7 asistnecija). Iako su Bullsu na šest i pol minuta do kraja zaostajali 15 poena (82-97) serijom 17-4 uspjeli su završnu minutu učiniti neizvjesnom. Rose je kod 99-101 48 sekundi prije kraja imao priliku u kontranapadu izjednačiti, ali je njegov šut blokadom zaustavio James. Tri sekunde poslije Butler je promašio tricu za vodstvo, a do kraja dvoboja Irving i James su s crte za slobodna bacanja zapečatili pobjedu domaće momčadi.

"Sviđa mi se način na koji smo se vratili u utakmicu. Imali smo priliku, ali nam je nedostajalo preciznosti u završnici", rekao je Rose nakon poraza koji pred njega i suigrače stavlja imperativ pobjede u United Centeru, u noći s četvrtka na petak, kako bi se još jednom vratili u Quicken Loans Arenu na odlučujući, sedmi dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda je potrebna i Houstonu da bi izborio sedmu utakmicu, ali Rocketsi će do nje morati doći na gostujućem terenu. Houston je već u petoj utakmici bio suočen s ispadanjem, ali su Rocketsi u svom Toyota Centeru s uvjerljivih 124-103 porazili LA Clipperse na krilima svojih najvećih zvijezda Jamesa Hardena (26 poena, 11 skokova, 10 asistencija) i Dwighta Howarda (20 poena, 15 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su imali šestoricu dvoznamenkastih strijelaca, a uz spomenuti dvojac najveći doprinos pobjedi dao je Trevor Ariza s 22 koša, osam skokova i tri ukradene lopte.

James Harden je, unatoč bolesti, postao prvi igrač Houstona u posljednjih 11 godina koji je u utakmici doigravanja ostvario "triple-double" učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro sam. Pobijedili smo, a to je jedino važno", odgovorio je bradati superstar na pitanje kako se osjeća.

Clippersi, koji su do vodstva 3-1 u seriji stigli zahvaljujući doprinosu mnogih igrača, u noći s utorka na srijedu imali su samo Blakea Griffina (30 poena, 16 skokova), Chrisa Paula (22 poena 10 asistencija) i DeAndrea Jordana (13 koševa, 11 skokova, slobodna bacanja 7-16) na uobičajenoj razini. Svi ostali, poput J. J. Reddicka (šut 3-12), Matta Barnesa (šut 1-8), Jamala Crawforda (šut 2-10) i Austina Riversa (šut 3-11), potpuno su podbacili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su bili koncentriraniji. Igrali su kao momčad koja očajnički želi pobjedu, a mi nismo", analizirao je trener Clippersa Doc Rivers.

Ipak, momčad iz Los Angelesa, koja je u prvom krugu u sedam utakmica izbacila branitelje naslova San Antonio Spurse, još je uvijek u boljoj poziciji. Pobjeda u noći s četvrtka na petak, pred njihovim navijačima u Staples Centeru, Clippersima donosi povijesni prolaz u konferencijsko finale, po prvi put u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA rezultati, 12.5.

Cleveland - Chicago 106-101 (James 38 p, Irving 25 p/Butler 29 p, Dunleavy 19 p)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Cleveland vodi u seriji s 3-2)

Houston - LA Clippers 124-103 (Harden 26 p, Ariza 22 p/Griffin 30 p, Paul 22 p)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(LA Clippersi vode u seriji s 3-2)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo