i osigurao ligu prvaka /

Lampard postao najbolji strijelac Chelseaja u povijesti!

Bluesi su gubili 0:1 i imali igrača manje, no uspjeli su okrenuti rezultat i dohvatiti bodove koji im osiguravaju plasman u Ligu prvaka.

11.5.2013.
18:02
VOYO logo

Nogometaši Chelsea osigurali su plasman u nogometnu Ligu prvaka nakon što su u prvom susretu 37. kola engleskog prvenstva u Birminghamu pobijedili Aston Vilu 2:1.

Bluesi su gubili 0:1 i imali igrača manje, no uspjeli su okrenuti rezultat i dohvatiti bodove koji im osiguravaju plasman u elitno natjecanje 'Starog kontinenta' i iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak susreta bio je Frank Lampard, koji je zabio oba gola za Bluese, stigavši tako do brojke od 203 gola čime je postao najbolji strijelac u povijesti londonskog kluba. Lampard je za jedan gol preskočio Bobbyja Tamblinga koji je u razdoblju od 1959. do 1970. zabio 202 gola za Chelsea. Na trećem mjestu ljestvice klupskih strijelaca je Kerry Dixon sa 193 gola.

Aston Villa je povela golom Christiana Bentekea u 15. minuti. Novi problemi za goste stigli su u 45. minuti kada je 'pocrvenio' Ramires.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po Chelsea, Benteke je sve uprskao u 58. minuti zaradivši crveni karton, nakon čega su gosti krenuli na sve ili ništa. Pritisak Bluesa isplatio se u 61. minuti kada Frank Lampard izjednačio, a potpuni preokret dogodio se dvije minute prije kraja kada je Lampard svojim drugim golom donio slavlje gostima.

Chelsea sada ima 72 boda, tri manje od Mancester Cityja na drugom mjestu, pet više od Arsenala na četvtoj poziciji, te šest više od Tottenhama na petom mjestu. Prvo mjesto osigurao je Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo