nova potvrda hrvatske vrijednosti / Lakši put do Rusije: Hrvatska nositelj u ždrijebu kvalifikacija za SP

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Svjetska nogometna organizacija danas je objavila novu ljestvicu na kojoj Hrvatska zauzima 14. mjesto

9.7.2015.
12:11
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Danas objavljena Fifina ljestvica potvrdila je da će Hrvatska biti u prvoj jakosnoj skupini na ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
Ždrijeb kvalifikacija bit će održan u St. Petersburgu 25. srpnja, a kao što je prije objavljeno, za jakosne skupine koristit će se srpanjsko izdanje Fifine ljestvice.

Svjetska nogometna organizacija danas je objavila novu ljestvicu na kojoj Hrvatska zauzima 14. mjesto. Što je važnije, Hrvatska je deveta među europskim zemljama, a ta pozicija smješta Vatrene u prvu jakosnu skupinu kvalifikacija za SP s Njemačkom, Belgijom, Nizozemskom, Portugalom, Rumunjskom, Engleskom, Walesom i Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker s radošću je primio takvu vijest:

"S velikim zadovoljstvom ćemo otići u St. Petersburg na ždrijeb, ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda naših Vatrenih i uopće vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne garantira, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u St. Petersburgu predstavljati Savez koji je istinska sila europskog nogometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni izbornik Vatrenih, Niko Kovač, nije skrivao zadovoljstvo:

"Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb. Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih selekcija, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i Savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo