20-ak OZLIJEĐENIH / Krvavi stampedo na tekmi uoči SP-a

Svjetsko prvenstvo samo što nije počelo, a južnoafričke vlasti, koje su se hvalile jakim sigurnosnim mjerama, dobile su pljusku. Na pripremnom susretu Nigerije i Sjeverne Koreje u stampedu navijača ozlijeđeno je 20-ak ljudi.

6.6.2010.
17:18
VOYO logo

U pripremnom susretu za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo reprezentacija Nigerije je u Johannesburgu pobijedila Sjevernu Koreju 3:1, međutim, više od samog dvoboja odjeknula je vijest o nesreći na stadionu Makhulong u kojoj je ozlijeđeno 20 osoba.

Najteže je stradao jedan policajac za čiji se život liječnici bore u bolnici. Gužva se dogodila kada je masa navijača željela ući na stadion pri čemu su srušena ulazna vrata. Utakmica je nakratko prekinuta kako bi se pomoglo unesrećenima, no vrlo brzo je nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Nigeriju postigli su Yakubu Aiyegbeni (17), Victor Obinna (62-11m) i Obafemi Martins (90), dok je strijelac za Koreju bio Jong Tea-Se (61). Sjeverna Koreja je od 77. minute igrala bez isključenog Jong Hyok Cha.

Inače, utakmica je odigrana na stadionu na kojemu se SP neće održavati, ali zbog činjenice da se dogodila ova nesreća, organizatori zasigurno neće biti presretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videoprilogu pogledajte snimke gužve oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo