TUKLI SE MANIJACI I TORCIDA / Kriva procjena policije uzrok nereda u Sarajevu?

Nakon burne večeri na sarajevskim ulicama, u kojoj su se navijači Hajduka i Željezničara brutalno obračunavali oko stadiona Grbavca, stanje se napokon smirilo.

7.10.2011.
9:57
VOYO logo

U velikim neredima između navijača Hajduka i Željezničara oko stadiona Grbavica ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, među kojima je sedmero navijača Hajduka, dva policajca, jedan zaštitar i jedan navijač Željezničara.

"Od svih ozlijeđenih samo je jedan navijač Hajduka zadržan u bolnici jer je zadobio teške ozljede. Ostali su nakon liječničke intervencije pušteni kući", potvrdio je za Sarajevo-x.com ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić.

Portal navodi da je za početak sukoba kriva pogrešna procjena policije jer su oni ti koji su pratili navijače Hajduka na putovanju kroz Hercegovinu i dolaska u Sarajevo, te su uveli Torcidu na stadion dva sata prije početka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcidaši su odmah krenuli prema južnoj tribini gdje je bila jedna manja grupa navijača Željezničara te pokidali transparente i  krenuli su u fizički obračun sa Manijacima.

"Mi ćemo svakako analizirati čitavu situaciju i, ako se ustanovi policijska odgovornost, izreći sankcije", zaključio je ministar Budimilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama kluba Željezničar osvanula je i izjava glasnogovornika Hajduka, Tonija Bilića.

"Zaista u ova dva dana koliko smo boravili u Sarajevu nismo imali nikakvih problema i neugodnosti. Ovo neće narušiti odnose između Hajduka i Željezničara. Željo je prije godinu i pol bio naš gost, na naš 99. rođendan, protiv Barçe smo slavili 100. To je dokaz koliko uvažavamo klub sa Grbavice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila planirana kao sastavni dio proslave 90-te obljetnice osnutka najstarijeg sarajevskog nogometnog kluba, a ujedno i oproštajni meč da se od "Željinog" plavog dresa oproste nekadašnji prvotimci Bulend Biščević, Almir Gredić i Edis Mulalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo