NOGOMETOM PROTIV NASILJA / Kriminalci navukli kopačke

Image

Zatvor u Kaliforniji, u kojem kazne služe neki od najokorjelijih članova bandi u SAD-u, dobio je vlastitu nogometnu momčad.

27.4.2011.
11:37
VOYO logo

Kažu da je sport najbolja terapija protiv bijesa, a tu je tvrdnju pokazao i najnoviji primjer zatvorske nogometne ekipe. U kalifornijskoj kaznionici osnovana je nogometna momčad Astecas, za koju igraju samo kriminalci koji u kaznionici služe kaznu zatvora.

Većina zatvorenika pripadnici su različitih bandi te je čuvarica u zatvoru došla na ideju osnivanja nogometne momčadi kako bi pomirila njihove razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjela sam stvoriti momčad u kojoj bi se članovi ovih bandi slagali. Moji bi dečki mogli naučiti Ashleyja Colea nešto o nošenju oružja na trening ili Rija Ferdinanda kako proći dopinšku kontrolu", izjavila je čuvarica i osnivačica Astecasa Gina Castaneda.

Terapija nogometom u zatvorima i nije tako neuobičajena pojava. Najpoznatija i najopasnija zatvorska momčad u Hrvatskoj bila je NK Sačekuša za koju su igrali Sobjeslavski, Momčilović, Novica Petrač, Zečević, Maksimović, Smrček, Jazvo, Nikić i Bastvina. Ipak, ova zloglasna momčad nije bila dugog vijeka. Raspala se nakon što su Petrač i Sobjeslavski odslužili svoje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo