Druga generacija mališana / Krenule popularne 'trojke'

Image
Foto: Promo fotografija

Toyota Peugeot Citroen Automobiles (TPCA) proslavila je službeni početak proizvodnje nove generacije svojih popularnih trojki u tvornici u Kolinu u Republici Češkoj.

29.5.2014.
10:44
Promo fotografija
VOYO logo

Tvornica proizvodi Toyotu Aygo, zajedno s Peugeotom 108 i Citroënom C1 od 2005. Proizvodnja novog kompaktnog gradskog automobila označava novu fazu u životu TPCA. Investicija za uvođenje triju novih modela je veća od šest milijardi kruna te dodatno omogućuje otvaranje 700 novih radnih mjesta.

Kent Koide, predsjednik TPCA citira: "nova faza u životu TPCA počinje danas. Vjerujem da će biti jednako uspješna kao i prethodna, u koji smo izradili gotovo 2,4 milijuna visokokvalitetnih kompaktna gradskih automobila. Očekujemo da će naša tradicionalna tržišta u zapadnoj i istočnoj Europi biti posebno zainteresirana za novi auto ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno, oko 300 vozila izlazi iz proizvodnog pogona TPCA dnevno, a već idući tjedan, ovaj broj će se povećati na više od 700 automobila dnevno. Do početka lipnja, doseći će se kapacitet tvornice od više od 1.000 vozila dnevno. TPCA planira proizvoditi više od 210.000 vozila godišnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo