KOVAČIĆA U MADRIDU JOŠ UVIJEK POZORNO PRATE: / 'Postao je glavni oslonac Thomasa Tuchela, bez njega ne može zamisliti momčad'

Image
Foto: PROFIMEDIA

Hrvatski veznjak dobio je veliki prostor u svjetskim medijima

27.2.2021.
11:21
PROFIMEDIA
VOYO logo

Volim ga. To je jako lagano pitanje – volim ga. Možete ga probuditi u tri ujutro i on će biti na treningu u 3:15, spreman da da sve od sebe i spreman slušati i igrati punom snagom. Moram ga smirivati na treningu da ne radi previše. On je super pouzdan i potpuno otvoren. Užitak je trenirati takvog igrača.

Tako je glasio odgovor trenera Chelseaja ThomasaTuchela nakon pobjede protiv Newcastle United na pitanje što misli o Mateu Kovačiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veznjak procvjetao je odlaskom Franka Lamparda i dobalskom njemačkog stručnjaka. Toliko je oduševio stručnjake i javnost svojom igrom da se o njemu piše i u Madridu, gradu koji je napustio prije dvije godine.

Naime tamošnji dnevni list As posvetio mu je tekst. Zašto je Kovačić tako brzo postao pod Tuchelom postao nezamjenjiv, pitaju se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Chelsea's Croatian midfielder Mateo Kovacic (C) vies with Southampton's Spanish midfielder Oriol Romeu (L) and Southampton's English midfielder Nathan Redmond during the English Premier League football match between Southampton and Chelsea at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on February 20, 2021.,Image: 592238544, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications., Model Release: no

Navode kako su igrači poput Matea Kovačića bili glavnim krivcima za probleme koji su se pojavili prije nego je Lampard dobio otkaz.

"Međutim, Kovačić je postao glavni oslonac otkako je stigao Thomas Tuchel", ističu pa pojašnjavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat nema toliko raskošan repertoar dodavanja s kojima je Jorginho blagoslovljen, niti je borben poput Kantea ili kreativan kao Mount. Međutim, njegova kvaliteta u malom prostoru i podcijenjene sposobnosti driblinga je nešto što Kovačić jako efektno koristi. Tuchel je brzo identificirao svog ključnog čovjeka", naglašava As.

Podsjećaju potom na njegovu statistiku, Kovačić je u Premier ligi ima 34 uspješna driblinga iz 42 pokušaja te je najbolji s učinkom od 81 posto. U ligama petice samo je Marco Verratti bolji od njega. Talijan je s 41 od 49 pokušaja na 83,7 posto uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što Kovačiću nedostaje su golovi. Niti jedan nije postigao u 31 nastupu ove sezone, a nedjeljni derbi s Manchester Unitedom mu je velika prilika da to napravi.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo