osmica kraljeva /

Kovačić zabio prvi gol za Real, Srna poražen u Parizu, United ispao

Real je očekivano bio uvjerljiv protiv Malmoa 8-0 uz četiri gola Cristiana Ronalda. Tri gola je zabio Karim Benzema (12, 24, 74), a među strijelce se upisao i naš Mateo Kovačić

9.12.2015.
7:57
VOYO logo

U najefikasnijem susretu večeri Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu deklasirao Malmo 8-0, dok je Wolfsburg u sjajnom susretu pobijedio Manchester United 3-2 i izbacio 'Crvene vragove' iz Lige prvaka.

U najneizvjesnijoj skupini uoči zadnjeg kola tri kluba su mogla dalje (Wolfsburg, Manchester United, PSV), dok je CSKA još uvijek bio u igri za plasman u Europsku ligu. Nakon drame završnih 90 minuta na koncu su slavili Wolfsburg i PSV. 

Wolfsburg je pobijedio Manchester Uniteda 3-2, dok je PSV slavio protiv CSKA 2-1. United je poveo u 10. minuti golom Anthonyja Martiala, no 'vukovi' su vrlo brzo okrenuli rezultat golovima Nalda (14) i Vierinhe (29). Tračak nade 'Crvenim vragovima donio je autogol Joshue Guilavoguija u 82. minuti, no radost engleskog sastava kratko je trajala jer je Naldo je u 84. minuti doveo domaćine u novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu PSV je pobijedio CSKA 2-1, nakon što su gosti poveli u 76. minuti golom Sergej Ignaševič iz kaznenog udarca. Ipak, minutu kasnije domaćin je izjednačio golom Luuka de Jonga, a pobjedu i prolaza Nizozemcima je donio Davy Popper golom u 86. minuti.

Wolfsburg je osvojio prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, PSV je drugi sa 10 bodova, Manchester United je treći s osam bodova, a na začelju je CSKA sa četiri boda.
Real Madrid je u skupini A i prije zadnjeg kola osigurao 'jedinicu', a PSG drugo mjesto i prolaz i osminu finala. Bilo je upitno tek tko seli u Europsku ligu. Šahtar i Malmo su zadnjih 90 minuta dočekali bodovno poravnati (3), ali je ukrajinski sastav bio bolji u međusobnom susretu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je očekivano bio uvjerljiv protiv Malmoa 8-0 uz četiri gola Cristiana Ronalda (39, 48, 50, 60). Tri gola je zabio Karim Benzema (12, 24, 74), a među strijelce se upisao i naš Mateo Kovačić (70). Kovačić je igrao do 76. minute, dok je Luka Modrić dobio poštedu.

"Sretan sam zbog prvog gola za Real Madrid. Bila je ovo velika pobjeda", poručio je nakon što je Real Madrid osigurao prvo mjesto u skupini A Lige prvaka i izborio plasman u osminu finala.

U drugom susretu PSG je u Parizu pobijedio Šahtar 2-0 golovima Lucasa (57) i Zlatana Ibrahimovića (87). Darijo Srna je odigrao cijeli susret za goste, dok je Eduardo da Silva na terenu proveo 78. minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini sa (16) bodova, PSG je drugi (13), a Šahtar i Malmo su osvojili po tri boda, no Šahtar ide u Europsku ligu jer je bolji u međusobnom skoru.

U skupini C Benfica i Atletico Madrid su u Lisabonu međusobnom susretu odlučivali o pobjedniku skupine, dok su se Galatasaray i Astana borili za treće mjesto i plasman u Europsku ligu. Na koncu Atletico je slavio 2-1, a susret u Istanbulu je završio 1-1.

Golove za madridski sastav zabili su Saul Niguez (33), Luciano Vietto (55), dok je strijelac za Benficu bio Kostas Mitroglu (75). U Istanbulu su gosti poveli u 62. minuti golom Patricka Twumasija, no dvije minute kasnije izjednačio je Selcuk Inan. Tim rezultatom Galatasaray je osigurao treće mjesto i nastavak europske priče u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je osvojio prvo mjesto sa 13 bodova, Benfica ima 10, Galatasaray pet, a Astana četiri boda.

U skupini D dalje idu Manchester City kao pobjednik i Juventus, dok Sevilla nastavlja natjecanje u Europskoj ligi. City je u odličnoj utakmicu pobijedio Borussiju Moenchengladbach 4-2, dok je Sevilla slavila protiv Juventusa 1-0.

City je poveo golom Davida Silve u 16. minuti, no gosti su do konca poluvremena okrenuli rezultat golovima Juliana Korba (19) i Raffaela (42). Borussija se držala do same završnice utakmice, no Raheem Sterling je u 80. minuti izjednačio, a minutu i 53 sekunde kasnije zabio za 3-2. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika City je riješio u 85. minuti kada je Wilfried Bony zabio za 4-2.

U drugom susretu Sevilla je slavila golom Fernanda Llorenta (66). Mario Mandžukić nije putovao u Španjolsku zbog viroze.

Prvo mjesto osvojio je City sa 12 bodova, Juventus je drugi sa 11 bodova, Sevilla ima šest, a Borussija pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči sutrašnjih susreta posljednjeg kola u skupinama E, F, G i H prolaz u osminu finala osigurali su Barcelona, Bayern i Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo