PUNA VITRINA KRISTALA / Kostelić završio sezonu iz snova

U posljednjoj utrci sezone na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu Kostelić je zauzeo 18. mjesto i osvojio mali Kristalni globus u slalomu, a po završetku mu je uručen i veliki Kristalni globus kao ukupnom pobjedniku Svjetkog skijaškog kupa.

19.3.2011.
12:11
VOYO logo

LENZERHEIDE - Ivici Kosteliću uručen veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog skijaškog kupa, a uz veliki globus Kostelić je u dobio i mali Kristalni globus za najboljeg slalomaša sezone.

Kostelić je ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osigurao još prošle subote u norveškom Kvitfjellu kada je postao i teoretski nedostižan za konkurenciju, ali na dodjelu priznanja morao je čekati i službeni kraj sezone u Lenzerheideu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnom redoslijedu Svjetskog kupa Kostelić je ukupno osvojio 1356 bodova, točno 400 više od drugog Švicarca Didiera Cuchea, dok je treće mjesto zauzeo još jedan Švicarac, prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa Carlo Janka.

Kostelić je mali Kristalni globus u slalomu osvojio iako je u subotnjoj utrci bio 18., te nije osvojio niti jedan bod. No, 478 bodova odranije bilo mu je dovoljno za prvo mjesto ispred Francuza Jean-Baptistea Grangea koji je osvojio 442 boda i Šveđanina Andrea Myhrera sa 423.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je ove sezone osvojio i mali Kristalni globus u superkombinaciji koji mu je uručen u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo