PARALELNI SLALOM / Kostelić u Muenchenu odnio zlato

Image

Ivica Kostelić je pobjednik utrke paralelnog slaloma koja je organizirana u Muenchenu.

2.1.2011.
18:53
VOYO logo

MUENCHEN - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je natjecanja u paralelnom slalomu za Svjetski kup voženom u Muenchenu.

Kostelić je do svoje 12. pobjede u karijeri, a druge u utrkama na ispadanje, jer najbolji je bio i paralelnom slalomu u Sestriereu u prosincu 2002. godine, stigao svladavši redom Norvežanina Kjetila Jansruda u osmini finala, Austrijanca Reinfrieda Herbsta u četvrtfinalu, Nijemca Felixa Neureuthera u polufinalu i Francuza Juliena Lizerouxa u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je protiv sva četiri suparnika u Muenchenu ostvarivao prednost između 40 i 50 stotinki u prvoj vožnji, a potom je u drugoj tu prednost uspijevao zadržati. Najviše u se približio Neureuther u polufinalu koji je u dvije vožnje za Kostelićem zaostao samo 12 stotinki.

Na utrci u Muenchenu nastupilo je 16 ponajboljih skijaša iz Svjetskog kupa, a natjecanje se odvijalo po principu teniskog turnira. Unaprijed je bio određen "kostur" natjecanja, a dalje su prolazili oni skijaši koji su ostvarili bolje vrijeme u dvije vožnje, svaki je skijaš po jednom protiv svog suparnika nastupio na crvenoj i na plavoj stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku u Olimpijskom parku u Muenchenu uživo je pratilo oko 25.000 gledatelja.

S novim 100 bodova za Svjetski kup Kostelić je stigao do sedmog mjesta u ukupnom redoslijedu sa 279 bodova. Vodstvo je preuzeo Austrijanac Michael Walchhofer sa 409 bodova ispred Švicarca Silvana Zurbriggena, koji nije došao u Muenchen, sa 395 i Amerikanca Teda Ligetyja sa 336.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci skijašica najbolja je bila Šveđanka Maria Pietilae-Holmner koja je u finalu nadmašila Slovenku Tinu Maze.

Sljedeće utrke Svjetskog kupa održat će se na zagrebačkom Sljemenu, skijašce će voziti slalom u utorak, a skijaši u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo