KOSTELIĆ SE NAKON ZUBČIĆEVOG USPJEHA PRISJETIO NAJVAŽNIJE NEDJELJE U KARIJERI: / 'Bila je to jedna od mojih najboljih vožnji u životu'

Image
Foto: AFP

Bila je to sezona uspona mladog, srčanog Austrijanca Marcela Hirschera

9.1.2021.
18:27
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš FilipZubčić stao je nakon petka i u subotu na drugu stubu pobjedničkog postolja u veleslalomima Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu. Drugi dan zaredom iznad njega bio samo sjajni Francuz Alexis Pinturault. Ovo je podsjetilo legendarnog IvicuKostelića na ono što je doživio prije deset godina.

Image
ZUBČIĆ U DVA DANA ZARADIO LIJEPU SVOTU: /

Evo za koliko je s dva druga mjesta popravio stanje na svom računu

Image
ZUBČIĆ U DVA DANA ZARADIO LIJEPU SVOTU: /

Evo za koliko je s dva druga mjesta popravio stanje na svom računu

"Berner Oberland je uvijek bio moje sretno mjesto! Od 2002., kada sam prvi puta stajao na postolju u Adelbodenu pa do svojeg zadnjeg postolja u Wengenu, odavde sam se uvijek vraćao s osmjehom; i danas, nakon sjajnih uspjeha Filip Zubčić veselo pjevušim(o) Vogellisi Lied, neslužbenu himnu Berner Oberlanda. Tog siječnja u Adelbodenu, 5. mjesto na subotnjem veleslalomu ohrabrilo me pred nastup u nedjeljnom slalomu. Dobro sam poznavao stazu na kojoj sam skijao još od 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio sam vodeći nakon prve vožnje, koju ću pamtiti kao jednu od mojih najboljih slalomskih vožnji u životu. U drugoj vožnji sam morao obraniti vodstvo ispred tri jaka austrijska reprezentativca: Matta, Herbsta i Hirschera. Konačni poredak bio je Kostelić, Marcel Hirscher, Reinfried Herbst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sezona uspona mladog, srčanog Austrijanca MarcelaHirschera koji je sve više plijenio pozornost vrhunskim rezultatima u tehničkim disciplinama. Ovdje vam donosim međusobnu usporedbu s Marcelom u slalomima Svjetskog kupa. S obzirom na Hirscherovu dominaciju u slalomu, pomalo je iznenađujuće što omjer dobivenih dvoboja ide u moju korist. Taj kuriozitet je tim zanimljiviji jer od kruga slalomaša koji se vrtio oko njega (Henrik Kristoffersen, Grange Jean-Baptiste, André Myhrer, Felix Neureuther ...) ja jedini imam pozitivni omjer dvoboja s Hirscherom.

U Adelbodenu sam te nedjelje preuzeo vodstvo u ukupnom poretku slaloma i zadržao ga do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Next stop: Wengen", napisao je Kostelić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo