KOSTELIĆ OTKRIO: / 'Koljeno je sve slabije i slabije, ne znam je li ovo posljednja sljemenska utrka za mene'

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Uoči nastupa na Snježnoj kraljici, muški slalom je u četvrtak, Ivica Kostelić gostovao je u HTV-ovoj temi dana.

2.1.2017.
20:44
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Ove sezone Kostelić je nastupio u samo jednoj utrci Svjetskog kupa, njegovo koljeno blago rečeno, nije u dobrom stanju.

'Želio bih izdržati do ZOI 2018.'

"Ne znam li je ovo posljednja sljemenska utrka za mene ilii ne, bitno je da uživam u skijanju. Moja je želja da izdržim do Olimpijskih igara 2018., ali koljeno je u lošem stanju, svake godine sve slabije i slabije", kazao je Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je tri puta bio drugi na sljemenskom slalomu, sad su mu ambicije skromnije.

"Bio bih zadovoljan s plasmanom u drugi 'lauf'. Što se tiče sezone, nadam se dobroj utrci u kombinaciji u Wengenu. I na Svjetskom prvenstvu u veljači, volio bih tamo uzeti kombinaciju", priželjkuje Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Utrka legendi je fantastična ideja'

Veseli se utrci legendi, koja će ove godine biti u Zagrebu organizirana na sasvim poseban način. Skijaške legende, predvođene Janicom i Ivicom Kostelićem, vozit će od Katedrale do Trga bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna fantastična ideja i drago mi je da će se realizirati. Ovo je jedinstveni slučaj u svijetu, da se skija na ulici jednog velikog grada. Drago mi je da su organizatori uspjeli okupiti najveća imena u povijesti skijanja", dodao je Ivica.

Ove godine slavi se 50. godina Svjetskog kupa, a Zagreb će pozdraviti i prvog pobjednika, francusku legendu Jean-Claudea Killyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je reći da je Ivica oduševljen što će skijati u centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tata bi se skijama spustio do centra grada'

"Često sam slušao tatine priče iz 50-ih godina, kad se na skijama spuštao na Sljemena do Trga. Onda bi se uhvatio za tramvaj i otišao kući prema Kvatriću, u Rendićevu ulicu. Ovime ću si ispuniti jedan dječački san, moći ću se odskijati do Jelačić placa, nadam se da će ljudi kasnije iskoristiti priliku i skijati u gradu", kazao je Kostelić.

Nedavno je njegov dvogodišnji sin Ivan na Sljemenu prvi put stao na skije, a tata Kostelić osvrnuo se na svoje skijaške nasljednike u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo solidnu slalomsku ekipu, mladu i perspektivnu, za koju očekujem da će se probiti u svjetski vrh . Skijanje je relativno kompliciran sportr, nadam se da će u jednoj ili dvije discipline doći k vrhu, ne znam hoće li postati šampioni", zaključio je Ivica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo