DRAMATIČAN SKOK U PORETKU / Kostelić osvojio slalom u Kranjskoj Gori

Image
Foto: PIXSELL

Kostelić je bio treći u prvoj vožnji, ali Andre Myhrer i Alexis Pinturault nisu iskoristili svoju prednost te je Ivica ostao prvi nakon sjajne druge vožnje.

10.3.2013.
13:18
PIXSELL
VOYO logo

Ivica Kostelić je pobijedio na slalomu Svjetskog kupa u Kranjskog Gori nakon što je prvu vožnju okončao kao treći.

Kostelić je do 28. pobjede u karijeri došao fantastičnom drugom vožnjom u teškim uvjetima i raskvašenoj stazi, a "pomogao" mu je i vodeći nakon prve vožnje Francuz Alexis Pinturault, koji je promašio vrata nakon što je u završnici imao čak sekundu i 40 stotinki brže vrijeme. Ivica je u Kranjskoj Gori slavio i 2003., ovo mu je četvrto postolje u tom slovenskom zimovalištu, a ukupno 58. u karijeri. S novih 100 bodova Kostelić je i dalje peti u ukupnom poretku, ali sada sa samo osam bodova manje od Nijemca Felixa Neureuthera, dok je u slalomu s 475 bodova četvrti s sedam bodova manje od Šveđanina Andrea Myhrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić će danas iz Kranjske Gore otputovati na dodatne medicinske preglede u Švicarsku, a nakon tih pregleda će odlučiti hoće li na novu operaciju koljena.

Drugo mjesto je osvojio vodeći skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher (+0.19), koji je odustajanjem Neureuthera već nakon prve vožnje osigurao ukupnu pobjedu u disciplini slalom. Hirscher u ukupnom poretku sada ima 149 bodova više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji danas nije nastupio. Treći je u Kranjskoj Gori bio Austrijanac Mario Matt (+0.34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Dalibor Šamšal startao je kao 55, a utrku završio kao 46. s zaostatkom od 7.02 sekunde.

"Sjajan je osjećaj. Nije lako ostati u vrhu u bilo kojem sportu. Pogotovo u slalomu", rekao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo