SVINDAL POBJEDNIK SVJETSKOG KUPA / Kostelić ostao bez slalomskog globusa

Image

Naš skijaš načinio je tri pogreške u drugoj vožnji i završio kao 12. najbolji slalomaš je Francuz Jean-Baptise Grange.

14.3.2009.
11:22
VOYO logo

Ivica Kostelić nije se domogao malog slalomskog globusa, koji je u konačnici pripao Francuzu Jean-Baptisteu Grangeu. Nakon prve vožnje naš skijaš držao je četvrtu poziciju, Francuz desetu i činilo se da će Ivica osvojiti svoj drugi slalomski globus.

Međutim, tri pogreške u drugoj vožnji bile su kobne po mekoj stazi u Aareu, Ivica je na kraju bio tek 12., Grange treći što mu je uz 49 bodova prednosti do ove utrke bilo dovoljno za titulu najboljeg slalomaša današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da sam bio preodlučan u naumu da osvojim slalomski globus. Bio sam pregrub za snijeg koji je bio premekan, a načinio sam i tri pogreške. Previše za ovakvu utrku", rekao je neposredno nakon utrke Kostelić.

Ipak, Ivica je zadovoljan sezonom. Na kraju je četvrti u ukupnom poretku skijaša, drugi najbolji slalomaš, a napredovao je i u veleslalomu koji mu je druga najbolja disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da su leđa presudila na kraju sezone. To si nikako ne smijemo dogodine dozvoliti. Ipak je to olimpijska godina", zaključio je Kostelić.

Pobjednik utrke je Austrijanac Mario Matt, drugi je bio Francuz Julien Lizeroux, a treći najbolji slalomaš Grange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Kristalni globus pripao je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu. Austrijanac Benjamin Raich, koji je imao svega dva boda zaostatka za Norvežaninom u ukupnom poretku, nije završio utrku. Niti Norvežanin nije završio utrku, no za njega nije bilo posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo