SVJETSKI SKIJAŠ BROJ 1 / Kostelić na skijaškom tronu

Image

Pobjedom u nedjeljnom slalomu u švicarskom Adelbodenu Ivica Kostelić preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa i slalomu.

9.1.2011.
13:44
VOYO logo

Ivica Kostelić pobijedio je u nedjeljnom slalomu u Adelbodenu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Također, Kostelić vodi i u poretku slalomaša.

Drugo mjesto u Adelbodenu pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,26), a treći je bio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst (+1,29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na slalomu u Adelbodenu Kostelić je dosad u svojoj karijeri dva puta bio na postolju, 2002. je bio na 2. mjestu, a prošle sezone je završio kao 3. Sada je to upotpunio osvajanjem prvog mjesta.

Kosteliću je to druga pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 13. u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnje četiri utrke Kostelić je skupio 325 bodova.

Od Kostelićevih konkurenata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu treba reći da Norvežanin Aksel Lund Svindal nije vozio današnji slalom, Benjamin Raich je odustao u prvoj vožnji, a Švicarac Silvan Zurbriggen je osvojio 10. mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kostelić sa 504 boda, a slijede Svindal sa 435, te Zurbriggen sa 421 bodom.

Predstojeći vikend skijaši idu u legendarni Wengen, gdje se voze tri utrke, 14. siječnja je na rasporedu super-kombinacija, dan kasnije spust, a 16. siječnja slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone Kostelić je u Wengenu, nedugo nakon operacije koljena, pobijedio u slalomu i bio u 6. super-kombinaciji, a sada u švicarsko skijalište dolazi potpuno zdrav i u vrhunskoj formi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo