ZUBAC DOBIO POHVALU OD TRENERA: / Hrvatski centar pomogao Lakersima skinuti prokletstvo protiv Blazersa

Image
Foto: AFP

Najviše od hrvatskih košarkaša je ubacio Bogdanović - 16 poena

4.11.2018.
8:55
AFP
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Lakersa prekinuli su niz od šesnaest uzastopnih poraza protiv Portland Trail Blazersa, ujedno i upisali prvu gostujuću pobjedu protiv momčadi s pozitivnim omjerom pobjeda i poraza u ovoj sezoni. Predvođeni LeBronom Jamesom (28 poena, pet skokova, sedam asistencija) Lakersi su slavili 114-110 u ogledu u kojem je lijepu minutažu dobio i hrvatski centar Ivica Zubac. I iskoristio ju.

Zubac iskoristio minutažu

Odigrao je Zubac nepunih 20 minuta za pobjednički tim i uz šut 4-5 ogled okončao sa devet poena i osam uhvaćenih lopti, od čega četiri u napadu. Odličan je s klupe bio i Rajon Rondo (17 poena, deset skokova, šest asistencija), a upravo njih dvojicu pohvalio je i trener momčadi Luke Walton, kojem se, usput budi rečeno, stolac prilično trese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki s klupe bili su izvanredni. Rondo je poveo, a Zubac nam s klupe donio nevjerojatne stvari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Lakersi navodno jačaju centarsku poziciju dovođenjem Tysona Chandlera iz Phoenix Sunsa...

Damiam Lillard i CJ McCollum ubacili su po 30 koševa svaki za Portland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović 16 poena

Do pobjede su stigli i Indiana Pacersi koji su nadjačali Boston Celticse 102-101 u susretu u kojem je bilo deset izjednačenja rezultata i osamnaest promjena vodstva. Samo 37.2 sekunde prije kraja ogleda Boston je imao 101-97, a pobjednički ubačaj stigao je od Victora Oladipa (trica) koji je bio na visini zadatka cijeli susret unatoč evidentnim problemima s bronhitisom (24 koša, dvanaest skokova). Bojan Bogdanović je za pobjednike dodao 16 poena i po tri asistencije i osvojene lopte.

Ebiid briljirao

Briljantan je ponovno u pobjedi Philadelphia 76ersa bio Joel Embiid koji je odigrao sedmu utakmicu s barem 30 poena i 10 skokova. Koliko je to postignuće veliko najbolje će reći podatak da su u povijesti NBA lige samo Wilt Chamberlain, Elgin Baylor i Walt Bellamy u prvih deset utakmica sezone imali sedam takvih učinaka, a nakon što je LA Clippersima ispostavio 39 koševa (32 u prvom poluvremenu) i 17 skokova i kamerunski centar se priključio tom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završilo je 109-99 za 76erse koji su od Darija Šarića dobili pet poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od navedenih hrvatskih košarkaša koji su upisivali pobjede, Ante Žižić i Cleveland Cavaliersi upisali su novi poraz. Osmi u devetoj utakmici sezone nanijeli su im Charlotte Hornetsi, a bilo je 126-94. Žižić je skupio dva koša i dva skoka za četiri odigrane minute.

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 109-99 Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 126-94 Indiana Pacers - Boston Celtics 102-101 Atlanta Hawks - Miami Heat 123-118 Chicago Bulls - Houston Rockets 88-96 San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 109-95 Denver Nuggets - Utah Jazz 103-88 Portland Trail Blazers - LA Lakers 110-114

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo