Zagreb napravio podvig, na ponos cijelom gradu!

Košarkaši Zagreba napravili su senzaciju u 11. kolu ABA lige. Oslabljeni Mravi nanijeli su prvi poraz moćnom Maccabiju, vodećoj momčadi lige, pobjedom 81:74 na domaćem parketu u Trnskom.

11.12.2011.
1:58
VOYO logo

Zagrebaši su odlično otvorili utakmicu protiv favoriziranog Maccabija, nakon što su tijekom tjedna imali naporno gostovanje u Moskvi protiv CSKA. Zagreb je u prvih 10 minuta utakmice ubacio čak 28 poena uz gotovo 'savršen' postotak šuta.

Povela je momčad iz Trnskog 9-0 i 14-4, a u jednom trenutku bilo je i čak 13 razlike za sastav trenera Androića. Samo je Krunoslav Simon ubacio 14 poena u prvoj četvrtini koju je Zagreb dobio sa 28-19. U drugoj dionici nastala je stvaralačka stanka kod košarkaša Zagreba pa se Maccabi uspio sasvim približiti i do poluvremena smanjiti na samo pola koša zaostatka. Izraelska momčad čak je i povela u trećoj dionici, ne s više od tri koša, ali je do kraja iste Zagreb sačuvao "prednost" s poluvremena. U posljednju četvrtinu Zagreb je krenuo furiozno s tri trice (Rančić 2, Ožbolt 1) i jednim polaganjem, te je šest minuta prije kraja poveo sa velikih šest razlike. Maccabi se uspio ponovno približiti na samo jedan razlike, ali je tada uslijedila serija Simona i Kasuna od 7-0 kojom je Zagreb dvije minute prije kraja otišao na nedostižnih osam koševa razlike. Najefikasniji kod Zagreba bio je Simon sa 26 postignutih koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Kao što smo već spomenuli, bio je ovo prvi poraz Maccabija u ABA ligi u koju su ušli kao veliki favoriti za naslov. Zagreb je ovom pobjedom konačno iznad 50 posto uspješnosti što se omjera pobjeda i poraza tiče (6-5), te se sada nalazi, barem privremeno, na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, odmah iza Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Cedevite upisali su devetu pobjedu u 11. kolu regionalne ABA lige protiv bosansko-hercegovačke momčadi Širokog. Bilo je 74:60 za momčad Dražena Anzulovića.

Široki se dobro držao do poluvremena, nakon kojeg je Cedevita pokazala tko je gazda u kući. Prvu četvrtinu dobili su gosti rezultatom 17-15, Cedevita je do poluvremena povela 34-32 i tu je bio kraj neizvjesnosti. Cedevita u trećoj dionici na krilima cijele momčadi odlazi na devet razlike i povratka za Široki više nije bilo. Do kraja utakmice razlika se popela do 14, a jedan od najzaslužnijih za ovako uvjerljivu pobjedu bio je Marino Baždarić koji je u 26 minuta provedenih na parketu ubacio 15 poena, te ostvario četiri skoka. Kod gostiju, čiji sastav vrvi od hrvatskih igrača, najefikasniji su bili Jakov Vladović, Fran Pilepić i Željko Šakić sa po 11 poena. Cedevita je ovom pobjedom učvrstila drugu poziciju na tablici koju predvodi izraelski Maccabi koji je, pak, ranije pretrpio prvi poraz u ABA ligi ove sezone od Zagreba CO. Široki je ovim porazom pao ispod 50 posto uspješnosti što se tiče omjera pobjeda i poraza (5-6). Zagreb CO - Maccabi Electra 81-74 Hemofarm - Budućnost 77-78 Cedevita - Široki 74-60 Radnički - Zlatorog Laško 88-71 Redoslijed: 1. Maccabi Electra 9-1, 2. Cedevita 9-2, 3. Partizan 7-3, 4. Union Olimpija 7-3, 5. Budućnost 7-4...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo