opet po džepu / Zadrani dobili najveću kaznu ove sezone i poruku koja se mora shvatiti ozbiljno: 'Nigdje toga nema kao kod nas'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U Zadru nikako da izađu na kraj sa svojim navijačima koji izbijaju novac iz klupske blagajne

20.3.2019.
16:33
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Uoči utakmica za ostanak u ABA ligi s finalistom doigravanja u ABA 2 ligi Zadranima je sletjela najveća novčana kazna u ovoj sezoni. Zbog neprimjerenog skandiranja, paljenja baklji i transparenta s aluzijom na govor mržnje u utakmici protiv Crvene zvezde Zadrane je Disciplinska komisija kaznila s 12.000 eura.

"Ovo je već osmi slučaj ove sezone i postajemo klub-slučaj, odnosno grad-slučaj. Kazna je drastična, kad se sjetim na čemu sve štedimo i koliko smo dugova uspjeli vratiti u dvije godine, nastojimo redovno plaće isplaćivati, nama dođe ovakva kazna. Ne znam što reći, treba to sada "prežvakati”. Kazna je takva kakva je, sve navode u kazni ne možemo pobijati jer je sve vidljivo, čak je i ono što je navedeno, puno manje i skromnije od onoga što je snimka pokazala" ističe direktor KK-a Zadar Željko Žilavec, a prenio Ezadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna je u tri djela.

"7.000 eura za ponižavanje, rasističke radnje i djela uz aluziju s predmetnom zastavom s istaknutom vrbom prema gradu i državi odakle je Zvezda, 2.000 eura za nedostatak poštovanja prema gostujućem klubu i 3.000 eura zbog paljenja baklje u dvorani. Ovo nam nije prvi put, već osmi tako da je sve to utjecalo na kaznu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju ABA lige stoji i kako se Zadar mora odlučiti želi li biti dio ABA lige jer ako 23 kluba prve i druge ABA lige mogu igrati bez većih izgreda, onda zasigurno nije intencija da jedan klub slavne povijesti kao što je Zadar to može raditi nesmetano.

"To je ono što mene osobno najviše boli, nigdje nema ovakvih incidenata kao u Zadru i mi jednostavno moramo odlučiti što želimo. ABA liga misli ozbiljno, to je sigurno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što možete poduzeti?

"Ja ću razgovarati s pravnom službom da vidim možemo li se mi ikako zaštiti od ovakvih stvari. Mi smo kao klub poduzeli sve kako bi organizacija bila na visokoj razini. Uz sve to događaju se stvari koje se ne bi smjele događati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka na kraju...

“Žao mi je pet tisuća pa i više navijača koji su normalno navijali i žele klubu sve najbolje. Jedino što mogu, jest pozvati opet sve navijače da sve rekvizite osim pljeska i grla ostave kući, a i grlo kada upotrebljavaju da ne idu na vrijeđanje. Mi gdje god igramo, nemamo nikakvih neugodnosti na gostovanjima, želimo da tako bude i u Zadru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo