ZADNJE NOTE KOŠARKAŠKOG AMADEUSA: / Dražen je želio igrati za Hrvatsku i u potpuno nebitnoj utakmici, čak i usprkos ozljedi

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Svoj posljednji koš Dražen je zabio s linije slobodnog bacanja, a dva dana kasnije Hrvatska je zavijena u crno

6.6.2020.
0:01
Screenshot
VOYO logo

Prošlo je točno 27 godina otkad je najveći hrvatski košarkaš svih vremena Dražen Petrović odigrao svoju posljednju utakmicu.

Image
[VIDEO] RIJETKA SNIMKA DRAŽENA STARA 33 GODINE: /

Kao da nije bio s ovog svijeta; Pogledajte ovo i probajte se ne naježiti

Riječ je bila o kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, koje je Hrvatska izgubila od Slovenije sa 94:90.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije imala igračkog naboja, budući da su obje reprezentacije već bile osigurale nastup na Euru, ali Petrović je čak i u porazu Hrvatske bio među najboljima na parketu i ubacio 30 poena.

Došao unatoč ozljedi

Mnoge su priče vezane upravo za taj kvalifikacijski turnir koji bi tadašnja hrvatska reprezentacija, realno, lagano prošla i bez Dražena, no on je istinski želio nastupati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen je, usprkos svemu, želio igrati iako je vukao ozljedu koljena i još usto stigao odmah nakon doigravanja sa svojim New Jersey Netsima. Hrvatsku je u Poljskoj dočekao loš smještaj u hotelu, a najbolje o Draženovoj reakciji i razmišljanju govori legendarna priča šibenskog novinara Ive Mikuličina:

"Kad je stigao na zadnji turnir u životu, održan u poljskom Wroclavu, njega i ostale reprezentativce Hrvatske dočekao je katastrofalan smještaj u hotelu D kategorije sa zajedničkom upotrebom WC-a i kupaonice za cijeli kat! Dok se ondašnji izbornik Mirko Novosel preznojavao, bojeći se reakcije hrvatskih NBA zvijezda, ljutiti Dražen je sve ušutkao rečenicom: 'Kad naši vršnjaci koji brane Hrvatsku mogu čučati mjesec dana u rovovima, možemo i mi izdržati pet dana u ovom hotelu!", pisao je tad Mikuličin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj posljednji koš Dražen je zabio s linije slobodnog bacanja, a dva dana kasnije Hrvatska je zavijena u crno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo