ZADAR POBJEDNIČKI ZA IZJEDNAČENJE SERIJE: / Sve se riješavalo u posljednjim sekundama

Image
Foto: AFP, Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: AFP, Igor Kralj/PIXSELL

U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka košarkaši Zadra su na Višnjiku pobijedili Cibonu 73-70 i u seriji na dvije pobjede izjednačili na 1-1.

21.5.2016.
22:36
AFP, Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Odlučujuća, treća utakmica za ulazak u finale je 24. svibnja u Zagrebu. Zadar je bio bolji veći dio utakmice i i Cibona je tek u samoj završnici uspjela smanjila zaostatak i došla u priliku izboriti produžetak.

Katastrofalan ulazak u utakmicu Cibone

Domaćin je u prvoj četvrtini imao sedam koševa razlike (19-12), u drugoj dionici čak 17 koševa prednosti (37-20), a u trećoj četvrtini +15 (48-33). U zadnju dionici 'vukovi' su ušli sa 15 koševa minusa, a tri minute prije kraja smanjili su zaostatak na svega dva koša (66-64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je tada serijom 5-0 pobjegao na 71-66, no Cibona se nije predavala i kod rezultata 73-70 imala je šest sekundi za napad za produžetak. Međutim, pokušaj Filipa Krušlina za tricu je blokiran i Zadrani su mogli započeti slavlje.

Kod Zadra su najefikasniji bili Lovre Bašić sa 20 koševa, Ivan Ramljak sa 15, te Ante Delaš sa 11 koševa, dok su Cibonu predvodili James Brian Florence sa 19, Ante Toni Žižić sa 15 i Nebojša Joksimović sa 12 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je u Rijeci na rasporedu druga polufinalna utakmica između Kvarner 2010 i Cedevite, a prvu utakmicu dobila je Cedevita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo