ZADAR IZBORIO OSTANAK U ABA LIGI: / Žorićeva vrhunska partija u utakmici sezone

Image
Foto: PIXSELL

Zadar je do slavlja predvodio Luka Žorić sa 29 koševa, 10 skokova i dvije sjajne blokade

30.4.2019.
20:58
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Zadra izborili su ostanak u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi nakon što su u majstorici u dvorani Krešimira Ćosića pobijedili skopski MZT 86-75 i tako seriju dobili rezultatom 2-1.

Nakon što su u prve dvije utakmice slavili gosti, majstorica je odredila tko će ostati članom prve ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je bio bolji u prvom poluvremenu, no umalo je sve uprskao u trećoj i prvoj polovici posljednje četvrtine. Ipak, u završnici susreta momčad Ante Nazora se 'probudila' i ostvarila važnu pobjedu.

Utakmica sezone

Bila je to najvažnija utakmica sezone za Zadrane koji su bili na rubu ispadanja nakon što su prvu utakmicu na domaćem terenu prilično lako izgubili dok su u drugoj gubili sa 14 razlike, a u završnici preživjeli MZT-ov napad za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci su u prvom okršaju slavili u Zadru 89-83, u susretu u kojemu su u jednom trenutku imali i 28 koševa prednosti, da bi Zadrani u drugom dvoboju pobijedili u Skoplju sa 78-77 i tako izborili povratak serije u Krešin dom.

S +10 na odmor

Momčad Ante Nazora odlično je otvorila utakmicu i povela je sa 5-0. MZT je uzvratio serijom 9-0, da bi Zadar s novih 5-0 došao do vodstva 10-9. MZT se dobro držao u prvih sedam minuta, no završnica je pripala Zadranima koji su prvu dionicu zaključili serijom 12-0 za vodstvo 29-18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini Zadar je u dva navrata imao i +12, a na odmor se otišlo s rezultatom 50-40. Umjesto da u trećoj četvrtini možda i prelomi utakmicu, Zadar je dozvolio gostima povratak u meč. Treća dionica je u potpunosti pripala gostima koji su smanjili rezultat na samo koš zaostatka (63-62), srećom Petar Marić je tricom u zadnjoj sekundi vratio na +4 (66-62).

Žorić 29+10

Posljednja četvrtina ponudila je pravu dramu. Šest minuta prije kraja makedonski sastav se približio na -2 (66-68), a u idućem napadu MZT je izjednačio na 68-68, a potom i na 70-70. Zadar je ipak u samoj završnici pronašao izgubljeni ritam i serijom 8-0 stigao do vodstva 78-70 približivši se pobjedi dvije i pol minute prije kraja. MZT je 34 sekunde prije kraja smanjio na 80-75, no više od toga nije išlo. Zadar je na koncu slavio 86-75 izborivši ostanak u ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je do slavlja predvodio Luka Žorić sa 29 koševa, 10 skokova i dvije sjajne blokade. Luka Božić je dodao 17 koševa uz pet asistencija, dok je Mario Little ubacio 14 koševa uz pet skokova i četiri asistencije. Kog gostiju, koji su igrali bez najboljeg strijelca Andrije Bojića, najefikasniji su bili Lester Medford i Ive Ivanov sa po 22 koša.

Rezultati:

1. utakmica Zadar - MZT 83-89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. utakmica: MZT - Zadar 77-78

3. utakmica: Zadar - MZT 86-75

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo