Hrvatice 'postale' Srpkinje: Namjerna provokacija na EP-u?

Slučajna pogreška, a neki bi rekli namjerna provokacija, dogodila se u televizijskom prijenosu utakmice između Hrvatske i Bjelorusije u 2. kolu EP u Francuskoj.

18.6.2013.
11:15
VOYO logo

Naime, dok je uoči samog početka utakmica u tijeku bila intonacija hrvatske himne, na televizijskim ekranima je osvanula zastava Srbije. Slučajno ili ne, burne reakcije nisu izostale.

No, u HKS je odmah stigla isprika koju su uputili čelni ljudi Francuskog košarkaškog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodila se gruba pogreška kamermana. Francuski savez ne snosi odgovornost, tv prijenos nije bio u našoj odgovornosti. No, bez obzira na to, žalimo zbog nemilog događaja. Uvjeren sam da se radi o slučajnoj pogrešci koja je, nažalost, ostavila mrlju na nas kao organizatore. Molimo vas za razumijevanje", stoji u isprici FKS-a.

A naše su košarkašice okončale su prvi krug Europskog prvenstva s tek pobjedom protiv Litve. Zbog poraza od Bjelorusije i u ponedjeljak od Češke hrvatske će košarkašice u drugom krugu startati s nula bodova, odnosno, omjerom 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta skupina D križa se sa skupinom C što znači da će nove suparnice Hrvatskoj biti Francuska, Velika Britanija i Srbija. U istoj poziciji kao Hrvatska je i Srbija koja starta s omjerom 0:2.

Na vrhu su Bjelorusija i Francuska (omjer 2:0), slijede Velika Britanija i Češka (1:1), te Hrvatska i Srbija (0:2). U četvrtfinale, dakako, idu najbolje četiri ekipe. Prvi sljedeći nastup hrvatske košarkašice imaju u srijedu, kada u 20 sati igraju protiv domaćina prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo