bogdanović ubacio 14 / Wizardsi u završnici utakmice svladali Atlantu i ponovno poveli u seriji

Wizardsi su u do samog kraja neizvjesnom susretu došli do pobjede 103:99 i 3-2 vodstva u seriji

27.4.2017.
8:01
VOYO logo

U petoj utakmici prve runde NBA doigravanja između Washington Wizardsa i Atlanta Hawksa po peti je put do pobjede došao domaćin. Wizardsi su u do samog kraja neizvjesnom susretu došli do pobjede 103:99 i 3-2 vodstva u seriji, piše Sportnet.

Slabije su u susret ušli Wizardsi, Atlanta je svoje najveće vodstvo od sedam koševa razlike dohvatila početkom druge četvrtine, nakon čega se bude domaćini i na krilima raspoloženih Bradleyja Beala i Bojana Bogdanovića smanjuju prednost, a zatim i prelaze u vodstvo. Uporni Hawksi nisu dopuštali odvajanje Wizardsa, poluvrijeme je završilo s minimalnom prednošću Washingtona, 50:49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj četvrtini Otto Porter Jr. vodi Wizardse do čak devet koševa prednosti, no Hawksi se još jednom vraćaju. Gdje je stao Porter Jr. preuzeo je Bogdanović. Babo je dobio dodatnu minutažu od trenera Brooksa zahvaljujući dobrom ulasku u susret, ali i problemu s osobnim pogreškama Markieffa Morrisa. I iskoristio je na najbolji način. U ključnim trenucima bio je precizan, iznenadio je i kvalitetnom obranom te pomogao Wizardsima zadržati prednost.

Sedam i pol minuta prije kraja treće četvrtine Wizardsi tricom Johna Walla dolaze prvi put do dvoznamenkaste prednosti (69:58), ali se tvrdoglavi gosti na krilima raspoloženih Paula Millsapa i Dennisa Schrodera još jednom vraćaju u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu prije kraja susreta Schroder pogađa dvicu za smanjenje vodstva Wizardsa na 101:99, s druge strane uzvraća Wall za 103:99. U gotovo 50 sekundi igre Atlanta nije uspjela postići ni koša, promašio je Millsap, ključne skokove hvataju Morris i Marcin Gortat, Wizardsi su tijesno slavili i u Atlanti u noći s petka na subotu mogu seriju okončati u svoju korist.

Beal je s 27 koševa predvodio Wizardse, a posebno je važan njegov učinak bio u prvom dijelu kada je držao Wizardse u igri. Sjajnu je večer s 20 koševa, 14 asistencija i šest skokova okončao Wall, dok je Otto Porter Jr. dodao 17 koševa. Bojan Bogdanović odigrao je 24 minute i za to vrijeme upisao 14 koševa (4/4 za 1, 2/4 za 2, 2/3 za 3) i šest skokova, od čega čak tri u napadu, i jednu ukradenu loptu. Suci su ga dvojbenim odlukama oštetili za još potencijalna četiri poena, no sigurno mu je važnije da je njegova momčad na korak do prolaska u drugi krug doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji je kod neugodnih Hawksa bio Schroder s 29 poena i 11 asistencija, Paul Millsap dodao je 21 koš i 11 skokova, Tim Hardaway Jr. zaustavio se na 15 poena, piše Sportnet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo