WESTBROOK IPAK NIJE PRESTIGAO JORDANA: / 'Ne zanima me statistika ni MVP, samo naslov prvaka'

Image
Foto: AFP, Joe Robbins

Košarkaši Philadephije su upisali šestu ovosezonsku pobjedu, slavili na gostovanju kod Detroita sa 97:79.

12.12.2016.
9:29
AFP, Joe Robbins
VOYO logo

U momčadi Philadelphije petorica igrača zabila su dvoznamenkasti broj poena, najviše Robert Covington (16), no među njima nije bio Šarić koji je za 19 minuta na parketu imao učinak od četiri poena, dva skoka i dvije asitencije. Iz igre je šutirao 1-3, slobodna bacanja 2-2.

Za domaćine je Marcus Morris zabio 28 poena, dok kod gostiju vrijedi istaknuti učinak T.J. McConnella s 12 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi se izvukli u Minnesoti

Golden State Warriorsi nisu dozvolili drugi uzastopni poraz i tako nastavili niz od čak 111 utakmica regularnog dijela sezone bez dva poraza za redom. Nakon što im je "mjeru" uzeo Memphis, doprvaci su bili na velikom iskušenju u Target Centru. Na početku zadnje četvrtine zaostajali su deset poena za Timberwolvesima, ali onda se "ukazao" Klay Thompson koji je 12 od svojih ukupno 30 poena zabio u seriji Warriorsa 25-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Curry dodao je 22 uz devet asistencija. Domaćinima nije bilo dovoljno niti to što su čak trojica igrača zabila po 25 poena, Andrew Wiggins, Zach LaVine i Karl-Anthony Towns koji je pritom imao i 18 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook stao na sedam 'triple-doubleova'

Niz "triple-doubleova" Russella Westbrooka trajao je 16 dana i stao je na brojci sedam. Trenutačno najučinkovitiji igrač lige imao je protiv Bostona učinak od 37 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija, ali bez obzira što nije uspio nadmašiti niz Michaela Jordana i Oscara Robertsona te stići Wilta Chamberlaina (9), Thunder je ipak pobijedio Celticse sa 99:96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je Westbrook ključni koš 30 sekundi prije kraja, nakon toga iz "mrtve lopte" donio posjed Thundersima za laganu kontru. Očito se ne zamara brojkama, a na pitanje smatra li se kandidatom za MVP-ja sezone, najveća zvijezda Oklahome dala je odgovor: "Iskreno, nije me briga. Naslov je uvijek najvažnija stvar za mene".

Igrala je Oklahoma finale 2011., ali tada su u momčadi bili i Kevin Durant i James Harden...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porzingis izblokirao Lakerse

Pobjedu na Pacifiku odnijeli su NY Knicksi koji su sad na omjeru 14-10. Kristaps Porzingis bio je sjajan s 26 poena, 12 skokova i čak sedam blokada. Derrick Rose dodao je 25 poena, a domaćinima nije pomogao povratak D'Angela Russella i Nicka Younga u momčad. Lakersi su stali nakon dobrog početka sezone, u prosincu ne znaju za pobjedu. Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix je kod kuće izgubio od Pelicansa 119:120 nakon produžetka, a od 53 minute igre, Dragan Bender odigrao ih je samo pet, bez poena, uz jedan skok. Za goste je Tim Frazier imao triple-double s 14 poena, 11 skokova i 11 asistencija, dok je za Sunse Eric Bledsoe zabio 32 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

LA Lakers - NY Knicks 112:118 (Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse) Phoenix - New Orleans 119:120 (produžetak) (Dragan Bender je za Phoenix igrao pet minuta bez postignutog koša uz jedan skok) Oklahoma City - Boston 99:96 Minnesota - Golden State 108:116 Detroit - Philadelphia 79:97 (Dario Šarić je za goste igrao 20 minuta postigavši četiri koša uz dva skoka i dvije asistencije)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo