WARRIORSI UNIŠTILI CAVALIERSE: / LeBron James i društvo potpuno izgubljeni u Oaklandu

Image
Foto: AFP, FREDERIC J. BROWN

Još samo dvije pobjede udaljeni su košarkaši Golden State Warriorsa od obrane naslova prvaka NBA lige.

6.6.2016.
8:32
AFP, FREDERIC J. BROWN
VOYO logo

Rekordno dobar dio osnovnog dijela sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Warriorsi bi uskoro mogli potvrditi i novim naslovom prvaka. Čak 73 pobjede u 82 odigrane utakmice prvog dijela sezone Warriorsi su kroz doigravanje podigli na već 87 čime su izjednačili rekord Chicago Bullsa iz sezone 1995/96. Iste one iz koje su za jednu pobjedu popravili najbolji omjer pobjeda i poraza u ligi svih vremena koji je držala upravo legendarna postava Bullsa predvođena Michaelom Jordanom i u kojoj je Toni Kukoč zaslužio trofej najboljeg šestog igrača lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Green predvodio pobjednike

Premda su Stephena Curryja i Klaya Thompsona ponovno zadržali ispod razine njihova prosjeka, Cavaliersi niti ovaj puta nisu izgledali kao momčad spremna napraviti 'break' u Oaklandu. Od Curryja su branitelji naslova dobili 18 poena i devet skokova, od Thompsona koš manje i pet asistencija, ali junak susreta bio je Draymond Green koji je isporučio 28 poena, imao sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija, a i sigurnost u obrambenim zadaćama.

Devetnaest poena, osam skokova, devet asistencija i četiri osvojene lopte učinak je koji je ostvario LeBron James i kojim je u svim statističkim kategorijama predvodio Cavalierse. Predvodio ih je i brojem izgubljenih lopti prosuvši sedam napada. Promašio je svih pet pokušaja iz igre u prvoj četvrtini, a od ukupnog broja koševa njih 14 postigao je u drugoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan Kevin Love

Dodajmo da je Kevin Love napustio igru početkom drugom poluvremena utakmice zbog vrtoglavice i više se nije vraćao u igru. Njegov status za treću utakmicu koja se igra u Clevelandu 8. lipnja tek treba provjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, finale:

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 110-77 (Golden State vodi u seriji 2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo