ČUDO OD KOŠARKE / Warriorsi u ratu protiv Jokićevih Nuggetsa prošli u polufinale doigravanja. Svašta se događalo u San Franciscu, Curry i Jocker briljirali, Steph potezom ubio u pojam Denver

Image
Foto: Profimedia

Golden State Warriorsi slavili u petoj protiv Denvera i prošli u polufinale Zapada. Curry i Jokić ubacili svaki po 30. Jocker bio blizu triple-double učinka, Curry 'uspavao' Nuggetse

28.4.2022.
6:28
Profimedia
VOYO logo

Kad su Steph Curry i Nikola Jokić na terenu, jedan nasuprot drugom, na svojim pozicijama i zaduženjima, ali s istom željom i planom, onom za pobjedu, onda je spektakl zajamčen. Tako je bilo i jutros po našem vremenu u San Franciscu, gdje su domaći Warriorsi odigrali iznimno uzbudljivu utakmicu s Denver Nuggetsima, slavili u njoj 102-98 i s ukupnih 4-1 plasirali se u polufinale zapadne konferencije najjače košarkaške lige na svijetu. Bila je to peta utakmica prvog kruga doigravanja Zapada NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry i Jokić ubacili 30

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA /

Moćni prvaci Milwaukee Bucksi uništili Chicago Bullse. Čudesni Giannis Antetokounmpo igra nestvarno, čeka nas fantastično polufinale

Image
KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA /

Moćni prvaci Milwaukee Bucksi uništili Chicago Bullse. Čudesni Giannis Antetokounmpo igra nestvarno, čeka nas fantastično polufinale

Steph Curry i Nikola Jokić bili su dva najzapaženija aktera ovog dvoboja. Curry je ubacio 30 poena uz 5 skokova i isto toliko dodavanja, Jokić 30 uz čak 19 skokova i 8 asistencija. Curry je imao šut 10-22 iz igre i 5-11 za tricu.

Drugu uzastopnu postsezonu, Denver je igrao kratko u playoffu. Prošle godine bez beka Jamala Murraya, a ove godine bez Murraya i napadača Michaela Portera Jr. Na početku sezone Denver Nuggetsi htjeli su samo ostati zdravi. Jer, zdravlje je najbitnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver nije poslužilo zdravlje ni u ovoj sezoni

Rezultati loše zdravstvene slike momčadi u prošlosti, zdravstvenog kartona, prije i trenutno, bili su poraz u drugom krugu protiv Phoenix Sunsa 2021. i poraz u prvom kolu od pet utakmica od Golden State Warriorsa sad u 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN piše sljedeće:

"Ovo nije pokazatelj radnog učinka generalnog menadžera Nuggetsa Tima Connellyja i trenera Michaela Malonea. Njih dvoje i dalje predstavljaju zlatni standard vođenja NBA franšize, dobro rade svoj posao. No, ova momčad Denvera je potvrdila da čak i s MVP-om na popisu svog rostera, može ići tako daleko bez Murraya i Portera. Murray je propustio cijelu sezonu nakon lijeve operacije ACL-a, a Porter je propustio većinu sezone nakon treće operacije leđa", stoji u izvještavanju uglednog medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić za pamćenje

Aktualni MVP i ovosezonski favorit za osvajanje najveće košarkaške individualne nagrade trebao bi se pridružiti ekskluzivnom klubu. Od Jokića se ne očekuje samo da će postati deveti igrač koji je potpisao supermax ugovor, već i kao nekadašnji prvi izbor drugog kruga i najmlađi igrač kojem je to uspjelo. Do sada bi njegov petogodišnji ugovor od 254 milijuna dolara bio najveći u povijesti NBA lige.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Prema ESPN Stats & Information, ova sezona za Jokića bila je isto nestvarna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u sezoni postao je prvi igrač kojem je to uspjelo. Prosječno je zabijao 25 poena, 13 skokova i 7 asistencija. Vodio je svoju momčad u broju poena, skokova, asistencija, ukradenih lopte, blokada i postotka koševa iz igre u sezoni otkako su ukradene lopte i blokade postale službene, tamo 1973./74.

Sa 19 triple-doublea našao je svoje mjesto među najboljima. Jokić se također pokazao kao jedan od izdržljivijih igrača u NBA ligi. Propustio je samo 24 utakmice od 2015. i nastupio je u minimalno 70 utakmica u svakoj sezoni, uključujući skraćene sezone 2019./20 i 2020./21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry opet ofenzivno moćan

Stephen Curry je, pak, driblao gotovo cijelu momčad Denver Nuggetsa prije nego što je postavio savršeni raspored kako bi Warriorse doveo u vodstvo na 30 sekundi do kraja utakmice. Dok je hodao parketom, pogledao je publiku i sklopio ruke ispod jedne strane glave -- signalizirajući Nuggetsima da je vrijeme za spavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako puno samopouzdanja ima Curry i o njemu ovise sve ambicije Golden Statea. Kad je Curry pravi, Warriorsi mogu puno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Curryjeva trica bila je bodež koji je okončao sezonu Nuggetsa i doveo Warriorse do pobjede, čekirajući Golden Stateu kartu za polufinale Zapadne konferencije. Warriorsi će se u drugom kolu susresti s pobjednikom Minnesote/Memphisa, a prva utakmica odigrat će se u nedjelju.

Ali, u prvih 30 minuta pete utakmice Golden Statea protiv Nuggetsa, Warriorsi su izgledali beživotno, a Chase Center je bio gotovo mrtav. Neizvjesna i nervozna energija bila je opipljivi", stoji u izvještaju ESPN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako je Klay Thompson dodao 15 poena, dok je Draymond Green imao 11 poena, šest asistencija, tri blokade i ukradenu loptu za Golden State. Gary Payton II pružio je instrumentalno pojačanje s klupe, odigravši svoju patentiranu obranu i postigao 15 poena pri šutu 6-od-8, uključujući široko otvorenu tricu kako bi Warriorsima pružio prijeko potrebno vodstvo od 86-84 kada su ušli u finalni dio igre. Pogodio je još jednu tricu potom i doveo Warriorse u vodstvo s nešto manje od minute do kraja igre.

Pregled rezultata utakmica prvog kruga doigravanja za NBA prvaka odigranih u noći sa srijede na četvrtak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje - prvi krug
ISTOČNA KONFERENCIJA
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 116-100
(Milwaukee je sa 4-1prošao u drugi krug)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Golden State Warriors - Denver Nuggets 102-98
(Golden State je sa 4-1 prošao u drugi krug)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo