Dobra vijest iz Cibone: Stiže hrvatski reprezentativac!

Košarkaši Cibone uskoro bi trebali imati novo veliko pojačanje. Riječ je 28-godišnjem hrvatskom reprezentativcu Damiru Markoti kojem bi to trebao biti treći dolazak u Cibonu.

16.10.2014.
11:49
VOYO logo

U srijedu su u tijeku bili pregovori i postignut je načelni dogovor. Ugovor sa španjolskim Bilbaom je iza Markote, a iako je tijekom ljeta imao nekoliko opcija, sve su pale u vodu. Na dolazak nove ponude čekao je u Zagrebu, a ona je stigla upravo od bivšeg mu kluba.

"Bilo smo vrlo transparentni i konkretni u pregovorima, Markoti smo objasnili koliko možemo platiti njegove usluge", objasnio je Aco Petrović za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markota je prvi put igrao u Ciboni između 2003. i 2006. godine. Tada je kao talentirani klinac stigao iz Švedske, zbog čega mu je do danas ostao prepoznatljiv nadimak Šveđo. Cibona mu je poslužila kao odskočna daska za NBA gdje ga je San Antonio proslijedio Milwaukeeju, ali ondje se kratko zadržao i nakon niza europskih momčadi uslijedio je povratak u redove Vukova 2009. godine.

Ipak, tu sezonu nije započeo budući se nije pojavio na odlasku momčadi za pripreme u St. Peterburg, te ga je tadašnji trener Velimir Perasović udaljio iz momčadi. No, tom raskidu ugovora jako se neozbiljno pristupilo od strane Cibone koja Markoti nije u roku uplatila tri dogovorene plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Markota bio jedan od četvorice igrača zbog kojih je FIBA ljetos blokirala Cibonu, ali u međuvremenu su pregovori bili uspješni i blokada je skinuta.

Markota bi za stari klub mogao zaigrati već od ponedjeljka kada je na rasporedu utakmica 4. kola ABA lige protiv Zadra u kojoj će Cibona loviti prvu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo