Bravo, cure! Miljenice nacije ispisale povijest!

Hrvatske košarkašice su u četvrtoj odigranoj utakmici na Olimpijskim igrama u Londonu došle do prve povijesne pobjede. Naše su cure sa 75:56 bile bolje od Angole.

3.8.2012.
9:19
VOYO logo

Bio je to dvoboj dvije ekipe koje su do međusobnog sraza izgubile sve utakmice. Ovih 40 minuta je pokazalo da je Hrvatska, pak, daleko ispred najbolje afričke momčad, pa u niti jednom trenutku nije bilo rezultatske neizvjesnosti u ovom ogledu. Angolke su se donekle još držale tijekom prvih 20 minuta. Prva je četvrtina završila sa 24:18 za Hrvatsku, dok su izabranice Stipe Bralića na odmor otišle sa 41:32. U trećoj dionici je Hrvatska prelomila utakmica, otišla na 20 poena prednosti i priča je time završila, pa su do kraja Bralićeve izabranice održavale razliku. Sa 23 poena i šest skokova najbolje je danas od Hrvatica bila Ana Lelas, dok je Sandra Mandir dodala 18 poena, uz po pet skokova i asistencija. Dodajmo da je 10 poena i osam skokova imala Marija Vrsaljko. Hrvatska i dalje ima šansu da ugrabi četvrto mjesto, makar su šanse male. Prvo Kina danas u nastavku dana treba pobijediti Tursku, a u nedjelju mora Hrvatska svladati Tursku s velikom prednošću. Ogled s Turskom se igra 5. kolovoza u 21 sat.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je! Hrvatska je pobijedila 75:56!

U 37. minuti Htvatske košarkašice ponovno imaju najveću prednost na utakmici, na smeaforu stoji 72:51 (plus 21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri minute u posljednjoj četvrtini Hrvatska je došla do 20 koševa prednosti, rezultat je 65:45.

TREĆA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima odlične Lelas, koja je postigla čak 20 koševa, Hrvatska je dobila i ovu četvrtinu sa sedam koševa razlike. U zadnjih deset minuta ulazimo s rezultatom 59:43 na naše košarkašice.

Iako su naše košarkašice imale čak 21 koš prednosti, Angolke su napravile seriju od 8:0 i smanjile prednost na minus 13. Do kraja četvrtine je još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično su u nastavku krenule naše igračice. U prve četiri minute napravile su seriju od 10:0 i pobjegle na 19 razlike. Bralićeve cure vrlo su blizu prvoj povijesnoj pobjedi na Olimpijskim igrama.

DRUGA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme je završeno, Hrvatska ima vodstvo 41:32. Odličnu partiju igraju Mandir i Lelas, a sjajnu je rolu u drugoj četvrtini odigrala i Antonija Mišura koja je zabila pet koševa i iščupala nekoliko važnih lopti.

Pet minuta druge četvrtine protječe u izjednačenoj igri. Naše djevojke se nikako ne uspijevaju odvojiti na veću razliku, ali drže plus sedam. Trenutno je 33:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA ČETVRTINA:

Na kraju prve četvrtine Bralićeve djevojke imaju plus šest (24:18). Bilo je u jednom trenu i osam, a imale su se priliku sasvim odvojiti, no malo opuštanje i protivnice su se vratile. Najbolja u našim redovima je kapetanica Sandra Mandir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pet minuta susreta igra se egal utakmica. Hrvatice vode 14:11 iako su mogle pobjeći na veću prednost, no nekoliko pogrešaka u napadu omogućile su Angolkama da 'ostanu' u susretu.

Hrvatska starta sa svojom najjačom petorkom s kojom je i započela sve utakmice do sada. Bralić je na parket poslao Mandir, Jelavić, Ivezić, Ivanković i Lelas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo