Početak priprema za Eurobasket / Vrijeme je za košarkaše: 'Niti jedan otkaz nas nije pogodio, ovo je najbolja ekipa koju Hrvatska ima'

Otputovavši u Sv. Martin na Muri hrvatski košarkaši službeno su započeli pripreme za rujanski Eurobasket. 'Sada moramo zašutiti', istaknuo je izbornik Petrović, kako bi se u potpunosti mogli posvetiti radu

31.7.2017.
17:21
VOYO logo

Čestitavši vaterpolistima i sugrađaninu Tucaku na svjetskom zlatu, izbornik Aleksandar Petrović na konferenciji za medije uoči odlaska na pripreme podvukao je uspjeh Barakuda, koji ga je maksimalno napunio adrenalinom. "Svaka im čast, bili su dominantni protiv najjačih. Nadam se da će i nama tako zaiskriti", kazao je na početku konferencije za medije uoči odlaska na pripreme.

"Niti jedan otkaz nas nije pogodio. Niti jedne sekunde nisam žalio zbog ijednog otkaza." Roko Leni Ukić, kapetan reprezentacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prvotni plan bio počeo ranije s pripremama, poput drugih igrača, zbog NBA igrača i njihovog osiguravanja u slučaju ozljeda, Petrovićeva je odluka bila da pripreme započnu 1. kolovoza, kako bi svi bili na okupu.

"Malo kasnimo za drugim reprezentacijama, ali imat ćemo dovoljno vremena. Zbog toga u prvim prijateljskim utakmicama forma neće biti najbolja. Pripreme imaju dva dijela: prvi je da izniveliramo sve igrače, dovedemo ih na isti fizički i energitski nivo, a drugi dio je taktički, sve kako bi bili spremni za 1. rujna u 14.00 sati i utakmicu protiv Mađarske", otkrio je Petrović, osvrnuvši se da su vaterpolisti turnir zaključili protiv Mađara, a košarkaši će ga otvoriti, što je zanimljiva, nadajmo se simbolična, poveznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Roko Leni Ukić oštro je odgovorio onima koji se stalno vraćaju na temu otkaza reprezentaciji. "Niti jedan otkaz nas nije pogodio. Niti jedne sekunde nisam žalio zbog ijednog otkaza. Tko je tu, tu je. Ovo je najbolja ekipa koju Hrvatska ima. Svi najbitniji igrači su maltene tu. Na nama je da novi igrači i povratnici budu jednaki. Imamo sve preduvjete za dobru košarku."

"Popović je tu da pomogne Roku, da se ne dogodi crna rupa kao u trećoj četvrtini četvrtfinala u Riju protiv Srbije." Aleksandar Petrović, izbornik reprezentacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sličnom je tonu i Aco Petrović odgovorio. "Jedini koji se izdvaja od izostanaka je Luka Babić. Kostur se zna, iz Torina i Rija, koji je osvojio skupinu i ostao na jednu loptu do borbe za medalju. Popović je tu nakon dugo godina, da pomogne Roku. A to je zatvoriti crne rupe, kakva je primjerice bila u trećoj četvrtini protiv Srbije na Olimpijskim igrama. Veterani nam trebaju za stabilnost, kada je najpotrebnije. Moramo zašutiti, sve znamo, moramo se mentalno i fizički pripremiti za Cluj. Niti jednu momčad ne bi mijenjao za ovu", otkrio je izbornik.

I da nije bilo otkaza (Zubac, Žižić, Hezonja, Bilan), osovina bi ostala Bogdanović - Šarić. A posebno veseli, priznaje kapetan Ukić, odazivanje Dragana Bendera. "Mislim da će se sjajno nadopunjavati sa Šarićem", kazao nam je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se lijepoj, pozitivnoj priči. Najbitnije je da imamo kemiju. Svi smo motivirani, spremni i glavama sto posto unutra, što je najvažnije." Dario Šarić

Dario Šarić, najbolja četvorka Europe, zbog neulaska u doigravanje, čak tri i pol mjeseca niti odigrao utakmicu. No, poput drugih NBA igrača fizički je radio u vremenu odmora. "Treniram od 1. 6., još sam bio u Americi dvadesetak dana, tako da sam u dobrom stanju, već za prvi turnir ću biti spreman. Nadam se lijepoj, pozitivnoj priči. Ono što je najbitnije, a što se pokazalo u Torinu i Riju, je da imamo kemiju. Svi smo motivirani, spremni i glavama sto posto unutra, što je najvažnije", kazao nam je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Ukić, kojemu će ovaj put na playmakerskom poziciji ovaj put pomagati Marko Popović, ističe da je Eurobasket specifično natjecanje, teže od Olimpijskih igara, ali da prolazak osmine finala znači da će Hrvatska biti opasna za sve. "Skupina je relativno lagana u smislu prolaza. Cilj je odigrati na nivou i sa što više pobjeda proći. Utakmica osmine finala će biti sigurno protiv vrhunske reprezentacije. Ako to preživimo, jako smo opasni za sve", najavio je kapetan.

Image
Foto: HKS

Tri pripremna priprema odigrat će hrvatski košarkaši: u francuskom Orleansu, Opatiji i Ljubljani. Izvor: HKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su prije odlaska u Sv. Martin na Muri otišli na Mirogoj položiti vijence na grob Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvor: Matija Habljak/PIXSELL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo