Virtualne ocjene / Vraća se NBA! Procijenili smo kako Hrvati kotiraju pomoću najpoznatije sportske simulacije na svijetu

Image
Foto: AP Images

NBA predsezona počinje u noći s petka na subotu. Imamo cijelu jednu postavu i šestog igrača u Americi.

28.9.2018.
18:50
AP Images
VOYO logo

Dugo, predugo ljeto bilo je za ljubitelje američke košarke dok su čekali da se njihov omiljeni sport vrati na raspored. U noći s petka na subotu predsezonu NBA lige otvorit će Boston i Charlotte odnosno Philadelphia 76ersi koji će igrati s australskim Melbourne Unitedom.

Početak NBA predsezone znači početak klupskih obaveza i za hrvatske košarkaše koji svoje igračke vještine unovčuju na drugoj strani Atlantika. Imamo šest igrača u najjačoj košarkaškoj ligi, dakle cijelu jednu postavu i šestog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović nastupa za Indianu, Dario Šarić za Philadelphiju, Mario Hezonja član je New York Knicksa, Ivica Zubac igra za Lakerse, Ante Žižić za Cleveland, a Dragan Bender za Phoenix. 

Dobar pokazatelj toga kako naši dečki kotiraju u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu je, između ostalog, i najpoznatija košarkaška simulacija u svijetu videoigara imena NBA 2k19

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova igrica kvalitetom drži monopol na tržištu košarkaških igara, a zanimljiva je jer igračima daje ocjenu na temelju statistika i kompleksnih proračuna.  

Vještina i kvaliteta igrača, dakle, skupljena je u jedan jedini dvoznamenkasti broj od 50 do 99. Pa pogledajmo kako su Amerikanci ocijenili naše košarkaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović

Po mnogima naš najbolji košarkaš imao je odličnu sezonu u Indiana Pacersima, gdje je bio stalni član prve postave. 2K je Babu ukupno ocijenio s vrlo dobrih 79, a najveći forte mu je šut za tri poena u kojem je na elitnoj razini.

Image
Foto: Youtube

Dario Šarić

U Americi poznat pod nadimcima "Homie" i "Šiši" Dario Šarić je u Philadelphiji izrastao u ozbiljnog NBA igrača i u vrlo bitnog člana jake momčadi Sixersa. Njegova ocjena je, kao i Bogdanovićeva, 79. Šarić nema nekih posebno izraženih vještina u kojima je na elitnom nivou, no njegova kreacija igre vrhunska je za visokog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Youtube

Mario Hezonja

"Crni sin" hrvatske košarke odbio je poziv u reprezentaciju što mu je priskrbilo salvu kritika. Ipak, Hezonja je pred kraj prošle sezone u Orlandu bio odličan, a u novom klubu New Yorku se ove sezone od njega očekuje dodatan iskorak. Na igrici je označen kao "agresivan strijelac" s ocjenom 76, a najbolje strane su mu fizikalije i šut za tri poena.

Image
Foto: Youtube

Dragan Bender

Procijenjen je kao jedan od najtalentiranijih igrača svoje draft generacije, ali još uvijek nije ispunio predviđeni potencijal. Dragan Bender muči se s dobivanjem minuta u slabašnim Phoenix Sunsima, a njegova ocjena 73 pokazuje da je ipak riječ o malo slabijem igraču. Nijednom vještinom se posebno ne ističe, prosječan je u skoku, a dobar u kreaciji igre za igrača od preko 215 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Youtube

Ante Žižić

Prošle se sezone Ante Žižić morao žestoko boriti za svaku minutu na terenu jer su Cleveland Cavaliersi bili jedni od favorita za naslov prvaka. Ove će godine biti drugačije jer je Cleveland bez LeBrona Jamesa jedna od najlošijih momčadi u ligi. Žižić je još uvijek ocjenjen kao jedan od najlošijih igrača u toj momčadi. S ocjenom 73 njegova jedina elitna karakteristika je skok.

Image
Foto: Youtube

Ivica Zubac

Kao i Bender, Ivica Zubac ostao je zasad samo talent s neispunjenim potencijalom. U Lakersima je odigrao nekoliko dobrih utakmica, ali ništa toliko dobro da mu osigura ocjenu veću od 73. Njegov forte također je skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Youtube
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo