'VOLIM TE MOJ JUGOSLAVENSKI BRATE': / Kukoč se prisjetio nepoznatih detalja iz svlačionice Bullsa i kakav je bio njegov odnos s Pippenom i Jordanom

Image
Foto: Profimedia

Posljednjih dana Bullsi i Jordan opet su u modi

23.4.2020.
10:45
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš ToniKukoč za američki NBC Sports Chicago progovorio je o dokumentarnom serijalu “The Last Dance” koji se bavi legendarnom momčadi Chicago Bullsa i njihovom posljednjom šampionskom sezonom 1997.-1998. Više o tome pročitajte ovdje.

Image
LEGENDARNI KUKOČ O DOKUMENTARCU O SVOJIM BULLSIMA KOJI GLEDA CIJELI SVIJET: /

'Nadam se da će sljedeće epizode biti pozitivnije...'

Image
LEGENDARNI KUKOČ O DOKUMENTARCU O SVOJIM BULLSIMA KOJI GLEDA CIJELI SVIJET: /

'Nadam se da će sljedeće epizode biti pozitivnije...'

Kukoč se tom prilikom osvrnuo i na svoj odnos s MichaelomJordanom i ScottijemPippenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji li ijedan drugi igrač u povijesti protiv kojeg je išao cijeli Dream Team?', našalio se Kukoč prisjećajući se utakmica Hrvatske i SAD-a na Olimpijskim igrama u Barceloni.

U prvom od dva susreta na tim Igrama Jordan i Pippen odlučili se preko Kukoča obračunati s generalnim menadžerom Chicago Bullsa JerryjemKrausom, koji je 1990. u drugom krugu drafta odrabrao Hrvata. U prvoj utakmici s Amerikancima Chicagov dvojac ga je u potpunosti zaustavi te je ostao na samo četiri koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrali protiv Krausa u hrvatskom dresu

“Nisam znao da će tako ići na mene. Nisam pojma imao da su toliko željeli dokazati poantu”, kazao je Kukoč Jordan se također jednom prilikom osvrnuo na tu utakmicu.

“Nismo igrali protiv Tonija Kukoča. Igrali smo protiv Jerryja Krausa u hrvatskom dresu”, kazao je u dokumentarcu o Dream Teamu. Kukoč se kasnije priključio dvojcu u Chicagu gdje je zaradio njihovo poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad sam tamo stigao 1993., shvaćao sam zašto su bili takvi prema meni jer sam imao takvu privilegiju u Europi gdje su se mlađi igrači morali dokazivati dok ste vi sve radili kako bi im otežali. To je tako kad ste novi. Razlika je bila što sam ja došao u redove svjetskih prvaka Chicago Bullsa gdje su svi vrhunski igrači. Svi su znali što moraju napraviti. Nije bilo lako, ali iskreno, bez obzira na to što je Scottie prije govorio, jako mi je pomogao, pogotovo te prve godine. Bio je fantastičan prema meni”, rekao je Kukoč za NBC.

Image
Foto: Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press
Image
Foto: Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press

April 24, 1998 - Chicago, IL, USA - From left, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Michael Jordan, Ron Harper and Toni Kukoc were big parts of Bulls teams that won three straight NBA titles from 1996 to 1998. Jordan and Pippen were members of the first ''three-peat'' team, which won titles from 1991 to 1993., Image: 217373559, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Po dolasku u Chicago doživio je šok. Jordan se odlučio umiroviti nakon što mu je otac ubijen. Bilo je to nekoliko dana nakon što je stigao u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je bilo stvarno tužno. Imao sam sreće da sam upoznao njegovog oca tijekom finala Istočne konferencije s NY Knicksima. Došao sam na pregled u Berto Center po prvi put. MJ je bio tamo s ocem. Dodavali su se loptom i razgovarali o košarci”, kazao je Kukoč.

Malo potom vratio se u hrvatsku kako bi nazočio pogrebu Dražena Petrovića koji je stradao u automobilskoj nesreći 28. lipnja 1993.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon toga stigao sam u Chicago kako bih igrao s Jordanom i možda osvojio naslov, ali onda je rekao da ide u mirovinu. Svi igrači su plakali. Bilo je to prvi put da sam ih sreo. Plakao sam i ja i razmišljao hoće li stvari biti kako sam ih zamišljao? Bilo je tužno”, prisjetio se.

Godinu i pol dana kanije Jordan se vratio, a Bullsi su po drugi put osvojili tri naslova zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Scottie je bio drugačiji od Michaela. Bio je osjećajniji. Svako malo bi eksplodirao, ali bi mi pomogao. Michael je pak gotovo uvijek bio agresivan. Kada je primijetio da sam bio potišten znao mi je prići. Potapšao bi me po ramenu i rekao: 'Volim te moj jugoslavenski brate’. Ja bih mu odmah uzvratio: ‘Ne, ne, ne. Ja sam Hrvat’. Tih se stvari rado sjećam i to su mi drage uspomene”, završio je Kukoč.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo