[VIDEO] NIJE NI ZNAO DA JE SNIMIO SMRT KOBEJA BRYANTA: / Biciklist se slučajno našao na mjestu tragedije

Image
Foto: Screenshot

Stvaran uzrok Bryantove nesreće i dalje je nepoznat, a otegotna je okolnost ta što helikopter nije imao “crnu kutiju”

11.2.2020.
23:55
Screenshot
VOYO logo

Tragična smrt američke košarkaške legende Kobeja Bryanta, njegove kćeri Gianne i još sedmero putnika u padu helikoptera u Kaliforniji još se uvijek razjašnjava, a na površinu isplivavaju novi detalji nesreće.

Tako je u javnost pušteno nekoliko snimaka s mjesta nesreće Bryantovog helikoptera, a najnovija snimka je izašla na YouTube kanalu španjolske Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, snimio ga je biciklist koji je čuo eksploziju te odmah stigao na mjesto događaja. Snimio je kadrove, a zapravo nije ni znao da snima nesreću u kojoj je poginulo devetero ljudi. Pogledajte njegovu snimku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga još traje

Razlog pada helikoptera još se uvijek ne može sa sigurnošću utvrditi, no bio je puno razloga zbog kojih Bryantov helikopter nije uopće trebao ni poletjeti.

Najvažniji od njih je gusta magla kroz koju je pilot Ara Zobayan letio uz pomoć instrumenata.Kasnije je otkriveno da tvrtka koja je posjedovala helikopter zapravo uopće nije imala dozvolu za takvu vrstu leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni odbor za prometnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, odnosno institucija koja provodi istraživanje, objavio je prve rezultate. Javnosti su priopćili kako helikopter nije bio opremljen sustavom koji upozorava pilota ako se previše približi terenu. Međutim, kazali su kako ne mogu sa sigurnošću zaključiti da bi ta tehnologija spriječila tragediju.

Image
SUPRUGA KOBEJA BRYANTA SLOMLJENA JE: /

Pomalo bizarnim, ali opet tako razumljivim i dirljivim statusom rasplakala je milijune diljem svijeta

Image
SUPRUGA KOBEJA BRYANTA SLOMLJENA JE: /

Pomalo bizarnim, ali opet tako razumljivim i dirljivim statusom rasplakala je milijune diljem svijeta

Stručnjaci za zračni promet komentirali su za američke medije kako ne postoji garancija da bi sustav spriječio takvu nesreću i naveli su primjer iz 2016. godine kada je baš helikopter Hitne pomoći pao, odnosno, zabio se u drveće, a bio je opremljen sustavom za upozoravanje pilota. U toj su nesreći, kao i sada u Kobejevoj, poginuli svi putnici, a pali su zbog pilotove pogreške i guste magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvaran uzrok Bryantove nesreće i dalje je nepoznat, a otegotna je okolnost ta što helikopter nije imao “crnu kutiju” jer niti ona nije obavezna za ovaj tip letjelice. Kako je teren nepristupačan i puno je otegotnih okolnosti, konačne rezultate istrage mogli bi čekati i godinu dana.

Posmrtni ostaci Kobea Bryanta i njegove kćeri Gianne (13) predani su obitelji tjedan dana nakon helikopterske nesreće u kojoj su stradali zajedno s još sedam osoba. Obitelj je preuzela tijela nakon što su forenzičari potvrdili njihov identitet i utvrdili uzroke smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo