VIDEO: / Nikad toliko velikih zvijezda na jednom mjestu

Premda će nedostajati mnogi vrsni europski košarkaši na prvenstvu u Litvi bit će puno igračkih zvijezda, između kojih je čak 30 NBA igrača.

31.8.2011.
8:58
VOYO logo

Lockout je, čini se, pogodovao nacionalnim vrstama, pogotovu onim reprezentacijama čiji su savezi mogli platiti osiguranje za svoje igrače, pa je Litva dobila možda i nikad spektakularniju europsku košarkašku smotru, sa čak 30 NBA igrača!

Mogućnost otkazivanja cijele NBA sezone potaknula je NBA Europljane da ovo ljeto igraju za svoje reprezentacije kako bi se održali u što boljoj igračkoj formi. Tako se i Dirk Nowitzki vratio u njemačku vrstu nakon tri godine izbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sadašnjih 30 NBA igrača na Eurobasketu (onih koji su prošle sezone igrali za neki NBA klub) popis su reducirale i ozljede. Linas Kleiza, najbolji strijelac brončanih Litavaca na prošlom SP-u (19 koševa, 7,1 skok), morao je na operaciju koljena.

Poljacima se ozlijedio prvi centar Marcin Gortat iz Sunsa, Turcima centar Celticsa Semih Erden, Izraelcima Omri Casspi, a Francuzima su ozljede odnijele dva NBA igrača - Michaela Pietrusa i Ronnyja Turiafa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpao je i Britanac Ben Gordon, ali zbog problema s osiguranjem. Slovenac Aleksandar Vujačić, dečko tenisačice Marije Šarapove, ignorirao je poziv iz Dežele, a Beno Udrih obećao je izborniku Maljkoviću da će mu se odazvati sljedeće ljeto.

Izvrsni Andrej Kiriljenko, dugogodišnji NBA igrač u dresu Utah Jazza, bit će tek četvrta zvijezda Eurobasketa po zvučnosti svoga imena. Jer, ispred njega su po broju zvjezdica svakako trostruki NBA prvak Tony Parker, dvostruki NBA prvak Pau Gasol i najsvježiji NBA prvak Dirk Nowitzki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračke veličine i zvijezde su svakako i Turkoglu, Kaman, Bargnani, Diaw, Noah, Deng, Calderon, Fernandez, M. Gasol pa će iduća tri tjedna nebo iznad Litve biti zvjezdano.

Čak 16 od 24 reprezentacije imat će u sastavu barem jednog NBA igrača, ali ne i Hrvatska. Štoviše, naša će reprezentacija biti jedina od onih 12 reprezentacija ozbiljnih kandidata za Olimpijske igre koja neće imati NBA igrača. No, ako nema aktualne, ima buduće, jer za koju godinu će u NBA ligi zacijelo završiti netko između trojice draftiranih - Tomić, Barać ili Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31.8. - Hrvatska : Finska 20.00 1.9. - Hrvatska : Makedonija 20.00 3.9. - Hrvatska : Crna Gora 20.00 4.9. - Hrvatska : BiH 20.00 5.9. - Hrvatska : Grčka 17.00

Vezani članci:

arti-201108200200006 arti-201108160663006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo