[VIDEO] HRVATSKI KOŠARKAŠI SE NAKON OGROMNOG USPJEHA VRATILI U ZAGREB: / Izbornik progovorio o njihovoj tajni; 'To se osjeti na parketu...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski košarkaši u nedjelju su u Istanbulu osigurali plasman na EuroBasket 2022.

30.11.2020.
22:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u nedjelju u Istanbulu na kvalifikacijskom turniru za EuroBasket 2022. protiv Švedske slavila sa 87-72 (48-31), te je osigurala plasman na EuroBasket 2022. dvije utakmice prije kraja kvalifikacija.

Image
NIJE OVO NIKAKVA NOVA ERA HRVATSKE KOŠARKE: /

Evo u čemu je, u stvari, tajna senzacionalne Mršićeve Hrvatske

Image
NIJE OVO NIKAKVA NOVA ERA HRVATSKE KOŠARKE: /

Evo u čemu je, u stvari, tajna senzacionalne Mršićeve Hrvatske

Ovom pobjedom je Hrvatska zadržala maksimalan učinak u ovim kvalifikacijama, sa četiri pobjede je na vrhu skupine. Na drugom mjestu je Nizozemska s učinkom 2-2, a Švedska i Turska imaju omjer 1-3. Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021., a tri od četiri reprezentacije izborit će mjesto na EuroBasketu, koji će biti održan 2022. (1-18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkši vratili su se nakon velijkog uspjeha u Zagreb, a u zračnoj luci izbornik Veljko Mršić progovorio je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo se plasirati, već nakon drugog kruga. Imamo perfektan omjer. Koja je tajna uspjeha? Mislim da je to zajedništvo koje imamo i kemija u momčadi. Dečki uživaju u vremenu koje provode zajedno i onda se to osjeti na terenu. Ovo sve je počelo u ljeto 2019., taj Las Vegas i ljetna liga gdje smo udarili temelje", rekao je Mršić pa progovorio o turnirima na kojima je vidio da može računati na mlade igrače.

"Tu smo napravili jednu bazu. Moramo biti svjesni da tu ima dosta mladih igrača, međutim imamo i dosta igrača s iskustvom koji su dosta toga prošli. Sada smo napravili dobru grupu, dobro smo odigrali i već smo se plasirali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve jednako

Mršić je odgovorio na pitanje kako je uspio motivirati dio mladih košarkaša koji su uspjeli ostvariti ovaj uspjeh, a Eurobasket neće vidjeti jer će na njemu u reprezentaciji morati biti mjesta za košarkaše iz NBA-a i Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, daleko je još do toga. Svi ovi dečki vole igrati za Hrvatsku, igrali 5, 40 minuta ili ne igrali uopće - oni uživaju da mogu biti članovi hrvatske reprezentacije. I to je osnovni preduvjet da bi bili dio reprezentacije, a to će se isto odnositi na naše najbolje igrače koji igraju Euroligu ili NBA", rekao je Mršić pa istaknuo da će se svi morati izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji:

"Svaki se mora iboriti za svoju poziciju. To što je dio NBa momčadi ne znači automatski da je dio reprezentacije. Uz dobru igru, važne su i psihosocijalne karakteristike svakog pojedinca da bi bio u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije važna samo košarkaška strana

Osvrnuo se izbornik i na one igrače koji ne žele igrati za reprezentaciju poput Marija Hezonje koji je rekao da je "umoran i ne da mu se" pa je nedavno izjavio da bi ipak došao u reprezentaciju.

"Želim se baviti samo pozitivnim stvarima i onome što može pridonijeti reprezentaciji. Ovakvim stvarima se ne želim baviti. Kao što sam rekao, nisu važne samo košarkaške osobine, treba imati i psihosocijalne osobine na visokom nivou da se upadne u selekciju hrvatske košarkaške reprezentacije", poručio je Mršić pa za kraj progovorio o tome koji su domati ove reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo želje, ciljeve i ambicije. Osnovno je da saki dan koji provedemo zajedno da damo sve od sebe i onda ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Pucamo na veliko, međutim da bi se to ostvarilo moramo željeti biti dio reprezentacije, na svakom treningu i svaki dan dati sve od sebe.", zaključio je Mršić.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo