VELIKI MAGIC JOHNSON IMA RJEŠENJE ZA SPAS LIGE: / 'Nade ima i doći će vrijeme. Potrebna je samo jedna utakmica za tako nešto'

Image
Foto: Profimedia

'Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima. Ali samo ako se vodi briga o svima'

10.4.2020.
9:58
Profimedia
VOYO logo

Bivša košarkaška zvijezda Magic Johnson je kazao da ako NBA odluči nastaviti sezonu 2019./20., koja je prekinuta 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa, to će biti pred praznim tribinama i samo za televizijske kamere te neće predstavljati nikakav problem igračima da se prilagode tome.

Mislim da je potrebna samo jedna utakmica da se igrači prilagode igranju na terenu bez gledatelja

Suvlasnik profesionalnog bejzbol tima Los Angeles Dodgers je optimističan što se tiče kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima nade i mislim da je potrebna samo jedna utakmica da se igrači prilagode igranju na terenu bez gledatelja na tribinama", rekao je 60-godišnji Johnson (60), legenda Los Angeles Lakersa u interviewu za CNN.

Image
Foto: Profimedia

Los Angeles Lakers Earvin "Magic" Johnson (R) hugs Michael Jorden of the Chicago Bulls 02 February after their game at the Great Western Fourm in Inglewood, California. It was the second game of Johnson's return to the Lakers as a player since he retired in November 1991 after contracting the virus that causes AIDS. The Bulls won 99-84. AFP PHOTO, Image: 20446842, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: TIZIANA SORGE / AFP / Profimedia

Vjeruje da će profesionalni sport igrati važnu ulogu u ozdravljenju države

Johnson, koji je i bivši predsjednik Lakersa, vjeruje da će profesionalni sport igrati važnu ulogu u ozdravljenju države i nacije nakon završetka pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potreban nam je sport, posebno u ovakvim vremenima. Ali samo ako se vodi briga o svima", rekao je Johnson. "Vjerujem da će se sport vratiti, najvjerojatnije bez navijača na tribinama."

Kazao je da NBA neće pokrenuti sezonu dok se kriza s virusom COVID-19 u SAD-u ne stabilizira i dok svi igrači ne budu mogli biti testirani lkako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povjerenik Adam Silver je napravio sjajan posao s NBA'

"Doći će vrijeme", rekao je.

"Povjerenik Adam Silver je napravio sjajan posao s NBA. On želi da svi igrači budu sigurni prije nego se vrate na terene. Mislim da će se sport vratiti. Samo je pitanje vremena kada ćemo biti sigurni da je virus pod kontrolom i da ne pogađa cijelu zemlju. Kada te brojke padnu i stabiliziraju se, sport će se vratiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je provedeno ispitivanje javnog mnijenja čiji su rezultati pokazali da 72 posto Amerikanaca ne bi htjelo prisustvovati sportskim natjecanjima a da prije toga ne bude otkriveno cijepivo za koronavirus.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo